TAO OM

Portal za alternativnu duhovnost i razvoj svijesti

N A P O M E N A:

 Sve informacije ovdje iznesene nisu u vezi s Tao Om meditacijom !!!

Ove informacije plod su usmjerene meditativna prakse prema Fraktalu znanja. 

Sve što je navedeno rezultat je sinteze na prvi pogled nepovezanih informacija, zabilježenih tokom i nakon navedene meditacije.

Pouzdanost navedenih informacija ograničena je njihovom interpretacijom. 

                    " D O D I R   S V J E T O V A "

Naziv dodir svjetova, nedvosmisleno se odnosi na fenomene i neobična iskustva, koja ljudi doživljavaju i pripisuju ih nadnaravnim, mističnim, neuobičajenim ili paranormalnim događanjima. Iskustvo „dodira svjetova“ se nekome može učiniti kao privid, kao iluzija ili maštarija, ali takva događanja snažno utiču na razvoj svijesti osobe, koja ih doživjela.

 Ovaj uvod je uvertira u tekst o mojim iskustvima, koja se mogu okarakterisati kao „dodir svjetova“ i koja sam iskusio u svojoj bližoj i daljoj prošlosti. Još kao djete bio sam kako se to kaže „mimo svih“, sa nekim svojim pogledima i osjećajima, da ovaj svijet krije tajne na dohvat ruke. Naravno tu je bilo pretjerivanja i maštanja, ali oko mene se otkrivao jedan novi i posve drugačiji svijet, jedna drugačija stvarnost. Ta stvarnost se razvijala iz ljubavi prema prirodi, prema biću Signales, što me i usmjerilo ka duhovnom traganju kroz meditaciju, pa do otkrivanja fraktala znanja. Sva ta iskustva uputila su me da ozbiljno razmislim o njima i shvatim da je zapravo riječ o iskustvima „dodira svjetova“. Ovdje ću se potruditi sagledati ta iskustva, sa aspekta novoizgrađene svjesnosti proistekle iz dosadašnje duhovne prakse, u cilju razumjevanja istih. To mi je razumjevanje neophodno kako bi krenuo u prodornije duhovno traganje, koje treba da mi ponudi odgovore na osnovu intuicije i suda mog slobodnog bića. U tom procesu koliko god sumnjali ili koliko god ja sumnjao, nastojati ću biti objektivan i nepristrasan, jer smatram da je u tome snaga, kojom možemo pronaći svoje slobodno biće, pronaći sebe.

One koji traže nešto spektakularno i dramatično, morati ću razočarati jer ovo nije nikakav futuristički roman, već predstavljanje mojih vlastitih iskustava i onoga što su ona donjela meni samom. Postavlja se pitanje zašto na ovom mjestu? Zato što je ovo medij u kom se informacija može pohraniti i poslužiti onima koji je traže, jer iskustvo svakog čovjeka je izboj u kolektivnoj svijesti čovječanstva. Ovo želim objaviti na ovom portalu, kako bi se shvatilo koliko duhovna izgradnja može krenuti u iz različitih smjerova, a ipak dovesti do suštine. I u krajnjem slučaju ohrabriti ljude sa sličnim iskustvima da i sami posatnu izboji jedne svijesti koju tek treba da razvijemo na sopstvenoj, ali i kolektivnoj razini.  

 Moje prvo iskustvo „dodira svjetova“, doživio sam u djetinjstvu, kada sam ostvario kontakt sa bićem Signales. Naime kao dječak hodajući ulicom, okružen blještavilom od snijega koji se topio, kratkotrajno me zabljesnula izrazito jaka svjetlost, pri čemu sam čuo glas: Signales dolazi. Nakon tog trenutka često sam počeo pominjati riječ Signeles, tokom igre. Slijedeća iskustva sa bićem Signels, ubrzo sam ostvario tokom snova. Posebno mi je ostao u sjećanju san u kom sam raširenih ruku letio prema letjelci (vidi:Slika 1.) koja je lebdila, iz koje me dozivao Signales.

Slika 1. Oblik letjelice iz sna

Zanimljvo je to što je lebdio iznad raskrsnice, koja je tada zbog rata bila pod dejstvom snajpera. Međutim ovi snovi su se nastavili u razdoblju između moje 8 i 13-14 godine. Tokom njih sam saznao da Signales potiče sa planete Opal, koja se nalazi u sazvježdžu Omikra na Andromedi. Pored toga u sjećanju mi je ostalo da planetom Zemljom vlada "Plavi duh", koji je predstavljen kao onaj kome se vladari ove planete klanjaju, lažni prijatelj velikih riječi, mrzitelj prirode, duh smrti crvenog naroda, lažni učitelj, gospodar ratova, uljez među ljudima, kog treba da uništi Signales. U navedenim snovima sanjao sam različite piramidalne objekte, zatim planet Opal sa gradovima od bijelog mermera i velikim tornjevima, u kojima žive ljudi, čija je koža bila svijetlo plava. Poslije 14. godine nisam više imao snove o Signalesu, jer sam sve navedeno smatrao plodom dječije mašte. Međutim, nedavno dublje sagledavajući iskustvo sa bićem Signales, shvatio sam ma šta god to bilo, snažno doprinjelo da se od rane mladosti počnem baviti tzv. alternativnim znanjima i duhovnosti. Zbog toga sam započo meditirati na riječ SIGNALES i uspio sam vizuelizirati Signalesa. Vizuelizacijom sam samo potvrdio svoje intitivno osjećanje, da je Signales postojano biće, sa kojim sam ostvario kontakt. Vizuelizirao sam Signalesa kao ljudsko biće sa plavom kožom,  obučeno u plave halje, poput budističkog monaha. Imao je gustu bijelu bradu, krupne plave oči i bijelo-plavičast ten, a na glavi krunu u obliku gore prikazanog letećeg objekta. Tokom vizuelizacije Signales mi je ukazao da uskoro dolazi sa opalsikm letjelicama, da nas uvede u Humani kosmički savez. Tokom vizelizacije Signalesa, otkrio sam jednu novu viziju, da nismo sami u svemiru i da kosmička bića sa nama žele da ostvare i ostvaruju kontakt, od početka života na Zemlji. Samim tim ovo potvrđuje postojanje veze između čovjekove duhovnosti i vanzemaljske inteligencije širokih razmjera.

  FRAKTAL ZNANJA

Drugo iskustvo „dodira svjetova“ sam ostvario tokom meditacije, u toku kog sam spoznao postojanje fraktalne energije u koju je pohranjeno znanje. Ovaj oblik energije djelo je naprednih svemirskih civilizacija, koju sam zbog njene fraktalne prirode i učeničkog karaktera nazvao Fraktal znanja. Ovo iskustvo me dovelo do novog izvora različitih ezoteričnih, metafizičkih, filozofskih i duhovnih znanja. Svijest i promišljanje o fraktalu znanja dalo mi je uvid u postojanje kosmičke komunikacije na duhovnoj razini. Prva informacija koju sam spoznao bila je o stvaranju fraktala znanja, što je bilo neophodno zbog stalnog otimanja i uništavanja znanja od strane destruktivnih svemirskih civilizacija. Znanje koje predstavlja pouzdano poznavanje svakog fenomena, vrlo je cijenjeno jer daje odgovore na nepoznato. Ono kao takvo pokretačka je snaga civilizacija jer širi progresivne ideje i omogućava dalje stjecanje znanja, razvoj nauke i tehnologije. Stoga je znanje postalo ugroženo, čega su postale svijesne brojne civilizacije svemira. Poučene tragedijom koja je uništila Lirinsku civilizaciju i njeno znanje, usljed zloupotrebe istog, duhovni učitelji sa 958 planeta Galaktičkog saveza, odlučili su pronači način kako znanje sačuvati za budućnost i zaštiti ga od zloupotrebe. Duhovni učenjak planete Krobee, yoguru Rahnann je na Galaktičkom duhovnom vijeću, postavio za cilj kreiranje energije u koju treba pohraniti duhovno znanje. To je bio početak stvaranja fraktala znanja. Svjesni da je energija neuništiva i da je znanje pohranjeno u obliku energije neuništivo, duhovni učenjaci su prihvatili pristup koji je postavio yoguru Rahnann. Duhovni učenjaci su pristupili nimalo laganom zadatku stvaranja energije u koju će pohraniti znanje. Svijesni da sve leži u svijesti, duhovni učenjaci su se povezali sa Kosmičkom svijesti, putem meditacije koja smiruje mentalnu napetost i povečava nivo svjesnosti. Time su duhovni učenjaci prihvatili načelo da je potrebno transformisati mentalne aktivnost u mentalnu energiju, koja se putem svijesti tokom meditacije treba pohraniti u kolektivnu svijest. Na osnovu toga razvili su tehniku kojom prije meditacije svoje znanje transformišu u mentalnu energiju i usmjere u kosmičku čakru, preko koje se svako biće povezuje sa kolektivnom svijesti. Nakon otvaranja kosmičke čakre, duhovni učenjaci su svoju mentalnu energiju, u koju je pohranjeno znanje usmjerili ka kolektivnoj svijesti. Pošto je kolektivna svijest sama po sebi, oblik energije, usmjeravanje mentalne energije prema njoj, stvorilo se novo energetsko polje. Istovremeno je dio duhovnih  učenjaka putem vlastite svijesti, harmonizirao novonastalo energetsko polje, u koje je pohranjeno znanje. Harmonizacija je energetsko polje stabilizirala i ono se usljed toga transformisalo u snop svijetlosti fraktalne prirode, koja je izvor znanja.

Ovoga su bili svjesni i duhovni učitelji, šamani, mistici i gurui mnogobrojnih kultura na Zemlji, pa i ne čudi da su govorili da je znanje svjetlost. Povezivanjem sa fraktalom znanja, on se beskonačno širi i prilagođava se našoj, tokom meditacije, oslobođenoj svijesti jer je jedina njegova svrha da nam prenese informacije na najbolji mogući način. Fraktal znanja nije nikakva iluzija ili mentalni program, već je dio kolektivne svijesti Univerzuma. Postoje različiti načini povezivanja sa Fraktalom znanja kao što su meditacija, vizuelizacija i druge duhovne aktivnosti, te kanalisanje. Njima je svima zajedničko da vrše proboj svijesti, kako bi se mogla sinhronizirati i povezati sa fraktalom znanja. Jedino se tako možemo povezati sa fraktalom znanja i spoznati znanja koja tražimo. Fraktal znanja kao djelo izvanzemaljskih civilizacija, ukazuje da se sa nama ostvaruje kontakt, na svim nivoima duhovnom i mentalnom, iako toga još nismo svijesni. Svjesni toga možemo postati samo sa duhovnim traganjem koje  širi polje naše percepcije.

Sva ova iskustva su iskustva transcendencije i posljedica težnje duha da ide od nižeg ka višem nivou svijesti. Svako iskustvo zapravo pokazuje tendenciju kretanja od nesigurnosti, ka sigurnosti, od nemoći ka moći, zapravo govori o jednoj snazi koja teži promjeni. Promjene su neophodne i neminovne za svakog čovjeka, jer one mu omogućavaju da ulazi u nove prilike, da spozna nešto novo, da odbaci nepotrebno i postane potpunije biće.

25. 07. 2010. godine.

               R A K T A L    Z N A NJ A - I Dio              

 Nakon uvoda o fraktalu znanja u „Dodiru svjetova“, vrijeme je da i predstavim rezultate proistekle iz iskustva povezivanja sa fraktalom znanja. Sa unapređenjem stanja svijesti tokom meditacije, preporođenog duha sam se povezao sa fraktalom znanja. U početku nisam previše obraćao pažnju na to, ali vizije su tokom meditacije postojale sve češće. Ove vizije su bile posljedica nepotpunog duhovnog povezivanja sa fraktalom znanja. Ubrzo sam ostvario vezu sa fraktalom znanja, zahvaljujući širenju sopstvene svijesti, koja mi nije dopustila da odbacim vizije tokom meditacije. To me nagnalo da se informišem o vizijama i vizuelizaciji iz različitih izvora, na osnovu čega sam izvukao vlastiti stav da je vizelizacija zapravo pomoćni točak bicikla zvanog duhovno buđenje. Sa tim saznanjima započeo sam meditirati, fokusirajući se na fraktal znanja. Ostvarivši stanje duhovnog mira polako sam počeo primati informacije iz fraktala znanja. Tokom povezivanja sa fraktalom znanja, otvara se polje spoznaje, koje sadrži i prenosi znanje, tako da svaka misao, dobiva vizeuelni odgovor. Tako na sadržajan način fraktal znanja otkriva znanje. Sve što sam spoznao tokom povezivanja sa fraktalom znanja, počeo sam bilježiti. Nakon određenog vremena zapisane bilješke sam obradio u obliku eseja, ne mjenjajući suštinu spoznatog.

  

FRAKTAL ZNANJA – Kosmičke iscjeljujuće energije

 Fraktal znanja djelo je duhovnog učitelja planete Korbee Yoguru Rahnnana, kosmičkog duhovnog učitelja. Yoguru Rahnann poučen tragedijom koja je uništila svijet Lira, uzrokovanom od strane rušilačkih kosmičkih sila, posvetio se očuvanju znanja koje je došlo na rub nestanka. Kroz dugotrajno duhovno traganje, Yoguru Rahnnan spoznaje znanje i sa Galaktičkim duhovnim vijećem stvara energiju u koju pohranjuje znanje, u obliku fraktala znanja. Znanje je duboka spoznaja postojanja i tajni koje obavijaju ga. Duboka spoznaja odsustvo je neznanja, osnova iz koje proizilazi civilizacija. Civilizacija skupina je jedinki, vrsta svjesnih svojih potencijala usmjerenih ka višim ciljevima. Viši ciljevi podrazumjevaju postizanje pune slobode duha, ako se teži smislenom razvoju. Smislen razvoj je razvoj koji ne šteti nikome i ničemu, posvećen daljem ostvarenju Božanske svijesti. Neštetnost je djelovanje korištenjem vlastite energije i potencijala u procesu razvoja. Ono proizilazi iz slobode duha. Sloboda duha je svjesnost o postojanju i budnom djelovanju. A duh je vječna bit svakog bića, ono što je nepromjenjljivo, što se neprestano razvija kroz brojna iskustva. Iskustva proizilaze iz suočavanja sa izazovima, koje potiču procesi životnog ostvarenja. A životno ostvarenje je dio kosmičkog ostvarenja.

Stvorivši fraktal znanja, duhovni učitelji Glaktičkog duhovnog vijeća, povezali su ga sa kosmičkim iscjeljujućim energijama, prisutnim u sazvježdžu Lira nakon uništenja liranske civilizacije. Od tog trenutka fraktal znanja prati kosmičke iscjeljujuće energije i on je dio njih. Osnovna uloga fraktala znanja je da duhovno pristupačnim bićima prenosi znanje, uključujući i znanje o promjenama koje donose iscjeljujuće energije kosmosa. Iscjeljujuće energije kosmosa su poput „imunog sistema kosmosa“, one hramoniziraju golema područja kosmosa koja su narušenog kosmičkog reda. Spoznanja fraktala znanja, nagovještava doba promjena, doba kosmičkog iscjeljenja. Kosmičko iscjeljenje jeste proces savladavanja rušilačkih energija kosmosa, odnosno ispoljavanjanja iscjeljujućih energija kosmosa. Iscjeljujuće energije kosmosa su energije mira, harmonije, beskrajne ljubavi, izgradnje, kreativnosti, duhovnosti i nadahnutosti. Sa dolaskom iscjeljujućih energija kosmosa, bića koja žive u područjima njihovog djelovanja, ponovo će osjetiti kosmičku ljubav prema njima. A kosmička ljubav iskra je iscjeljenja, koje se sa dolaskom iscjeljujućih energija kosmosa ispoljava u svim svojim oblicima. Svi ti oblici su bezbrojni i oni obuhvataju svaki dio zahvaćenog kosmičkog područja, mjenjajući svjetove. Oni zacjeljuju područja kosmosa u kojima se pojavljuju obrasci haosa.

Haos je poljedica narušavanja kosmičkog poretka i nesvrsishodnog djelovanja rušilačkih sila kosmosa. Prisustvo i razvoj haosa privlači, mjenja smijer i tok kretanja iscjeljujućih energija kosmosa, povećava potencijal iscjeljenja. Iscjeljujuće energije kosmosa iscjeljuju zahvaćeno kosmičko područje i sva bića unitar njega, osposobljavajući ih za doba promjena. Iscjeljujuće energije kosmosa ruše sve obrasce haosa pohranjene u kosmičku svijest. Kosmička svijest je skup informacija o razvojnim i ispoljenim obrascima određenog kosmičkog područja, pohranjena u potku postojanja. Potka postojanja sadržana je u prostoru između jegre atoma i elektrona. Ona poput spužve prikuplja informacije o svim ispoljenim obrascima postojanosti unutar svakog djela kosmosa. Kosmička svijest je zasičena haotičnim i rušilačkim obrascima, koji su se ugradili u potku postojanja. Ali iscjeljujuće energije kosmosa iscjeljuju i čiste potku postojanja i oslobađaju kosmičku svijest svih sputavajućih elemenata. Iscjeljujuće energije kosmosa tako regenerišu sve oblike postojanja. Postojanje je vječno i zahtjeva stalno čišćenje, stalnu obnovu koju u ciklusima pružaju iscjeljujuće kosmičke sile.

Fraktal znanja otvara se prema bićima izraženog duhovnog potencijala i otkriva znanje o kosmičkim energijama iscjeljenja i promjenama koje donose. Iscjeljujuće kosmičke energije, dolaze polako dajući nagovještaje svog približavanja. Približavanje iscjeljujućih kosmičkih energija, dovodi do gibanja u potki postojanja i preslagivanja obrazaca ostvarenja. Kosmos je jedinstvan prostor - Jedno i gibanje u potki postojanja dovodi do usmjeravanja iscjeljujućih energija kosmosa prema mjestima koja najviše teže promjenama. Sve promjene od ove tačke toka iscjeljujućih energija kosmosa, dovode do pojave fenomena koji nisu u u suglasju sa ustaljenim procesima postojanja. Ovi fenomeni ruše stare haotične postavke, stvaraju temelje za izraženiji tok promjena, za stabilno djelovanje iscjeljujućih energija kosmosa. Sa tim se širi polje djelovanja iscjeljujućih energija kosmosa, pri čemu dolazi do naglog skoka u otkrićima znanja i rasta civilizacijskih potencijala. Također, pri tome se i ispoljavaju mistični oblici ostvarenja na fizičkoj ravni, potenciraju duhovni preobražaji samosvjesnih bića i ruše iluzije haosa. Prodoran razvoj civilizacija na temeljima haosa narušava poredak kosmosa i ubrzava približavanje iscjeljujućih energija kosmosa. Otisak tog približavanja stvara privid vrtoglavog skoka civilizacija u područjima kosmosa sa progresijom haosa. Nagli skok razvoja civilizacija neophodan je, jer priprema civilizacije za promjenu svijesti, koja prati iscjeljenje kosmičke svijesti. Ta promjena svijesti započinje, sa shvatanjem da vrhunac razvoja civilizacije temeljen na haosu, naposlijetku dovodi do samouništenja. Sa tim svjesna bića se usmjeravaju ka novim riješenjima i otvaraju se ka višim ciljevima. Viši ciljevi, su začetak procesa promjena, koje počinju odbacivati haos. Sa svakom tom promjenom, oslobađaju se izboji nove svjesnosti, koji se integriraju u kolektivnu svijest i mjenjaju dotadašnje obrasce ostvarenja. Otisak iscjeljujućih energija kosmosa, dovodi do stvaranja novog duhovnog vodstva, koje na suptilan način ruši stare haotične koncepte kolektivne svijesti i stvara nove. Duhovno vodstvo u procesu promjena, nije nikakav skup odabranika ili organizacija, njega čine bića probuđenog duha, koja duhovnim putem u kolektivnu svijest ugrađuju nove obrasce ponašanja i postaju začetak promjena. Pored toga kosmičke iscjeljujuće energije razlažu i rastvaraju neprirodne i destruktivne obrasce ugrađene u kosmičku svijest, pri čemu nestaju sporazumi između nosilaca i sljedbenika obrazaca haosa, prekidajući mrežu njihovog širenja. Sva bića vezana za te obrasce, oslobađaju ih se, postajući svjesna robstva koje su sami podržavali i vrijednosti stečene duhovne slobode.

Svaki stepen, postepenog približavanja iscjeljujućih energija kosmosa, otkriva nove nagovještaje njihovog približavanja. Ovi nagovještaji potiču transformaciju, svih djelova kosmičkog područja. Svaka ta transformacija otvara nove mogućnosti usmjerene ka savladavanju sila haosa. Iako sile haosa još prevladavaju, nova strujanja iscjeljujućih energija kosmosa, obnavljaju pokidane tokove kosmičke svijesti. Ona je iscjeljuju, i otvaraju prostor za sve jače i jače djelovanje iscjeljujućih kosmičkih energija. Sažimanje više nagovještaja, dovodi do ekspanzije novih ideja i razvoja novih obrazaca unutar samog postojanja, i nezaustavljivo pomjera granice svijesti. Pomjeranje granica svijesti je osnova, u kojoj započinje kosmičko iscjeljenje, i sa njim preobrazba kolektivne svijesti. Stoga je početak promjena, teško prepoznati, jer se promjene, doživljavaju kao normalan tok stvari. Ali njeni znaci se prepoznaju po prestanku podjela, objedinjavanju znanja i  ubrzanom toku informacija unutar svjetova, zahvaćenim kosmičkim iscjeljenjem. Istovremeno brz protok suptilnih energija unutar kosmičke svijesti, stvara nove obrasce kosmičke svijest, koji dovode do ostvarenja promjene. Ta iskustva se odražavaju kako na duhovnom i metafizičkom, tako i na fizičkom planu. U trenutku kada započne kosmičko iscjeljenje ništa neće biti isto, sve dobiva novi zamah i vraća se sve u prirodni red. Na fizičkom planu primjećuje se sve veći broj novih pojava, koje nas upućuju ka novom smijeru sticanja znanja. Ove pojave su prepoznatljivi nagovještaji približavanja energija kosmičkog iscjeljenja. Oni izazivaju čuđenje, obavijeni su tajnom i putem različitih  znakova i pojavnih oblika, prenose poruke.

Ostvaruje se prostorna znakovna komunikacija, otvaraju se informacioni kanali, dolazi do devijacija matrice postojanja, skrivena znanja postaju očita i nastaju brojna nebeska događanja. Svako postojanje izrasta iz duhovne podloge, iz duhovne matrice, koju čine duhovne energije i u kojoj egzistiraju različita duhovna bića. Prema tome svako polje postojanja je i duhovno polje, te sa duhovnim bićima dijelimo isti prostor egzistencije. Preko tog zajedničkog prostora egzistencije moguća je komunikacija materijalnih i duhovnih bića. Ona postaje intezivna sa promjenama i gibanjima unutar potke postojanja, jer duhovna bića putem nje ukazuju ili upozoravaju na promjene koje treba da potaknemo. Kako se odvija u istom prostoru egzistencije materijalnih i duhovnih bića, a manifestuje putem uočljivih znaka, riječ je o prostornoj znakovnoj komunikaciji. Ovaj vid komunikacije se ostvaruje putem šest planetarnih elemenata. Putem vode i njenih oblika, zemljanih elemenata, vatre i njenih oblika, zraka, preko živih bića i aure prirode. Vodene manifestacije se ogledaju pojavom anomalija na vodi, neobičnih talasnih kretnji (iz vana prema centru), nepotaknutom pojavom znakova na ledu i stvaranjem različitih viskoznih stanja vode. Komunikacija preko zemljanih elemenata ispoljava se putem različitih tragova na stjenama, pjesku i zemljištu, zatim pojavom linija sa smislenim prikazima, neobičnih kristala i formi metala, te kružnih zemljanih rasjeda. Putem vatre, komunikacija se ostvaruje pojavom vatrenih kugli, vatrenih udara i spontanih vatrenih stihija. Putem zraka komunikacija se ispoljava pojavom vrtložnih strujanja, poremećenim tokom vjetrova i pojavom vazdušnih mjehurova. Komunikacija putem živih bića ispoljava se pojavom različitih oblika prvenstveno na biljkama, poput krugova u žitu i grba na drveću sa snažnim asocijacijama, promjenama u ponašanja životinja i biološkim ciklusima. Putem aure prirode, ostvaruje se, ali teže uočljiva komunikacija, pojavom različitih svjetlosnih tijela, samosvjesnih svjetlosnih krugova, spontnom pojavom duge i dugih sličnih svjetlosnih isijavanja. Na ovaj način se postiže prostorna znakovna komunikacija duhovnih bića s nama koja doprinosi procesu kosmičkog iscjeljenja. Otvaraju se i informativni kanali, putem kojih se prenose informacije između duhovnih i materijalnih bića, radi ubrzanog prenošenja znanja, u cilju uočavanja promjena koje prate kosmičko iscjeljenje. Nastaju i devijacije matrice postojanja, koje su uslovljene gibanjima i promjenama u potki postojanja. Sve to dovodi do otkrivanja velikih i iskustvenih istina pred kojima padaju velike laži. Nastaju i nebeska događanja, zvijezde postaju vidljivije i njihove boje intenzivnije, kao i odsjaji matične galaksije. Djelovanjem kosmičkih energija iscjeljenja, noćno nebo postaje prepravljeno manifestacijama polarne, tačnije magnetne svjetlosti, usljed čišćenja aure planete u procesu iscjeljenja.

Na duhovnom planu, odbacuju se lažne vrijednosti, pojačavaju se mentalne, emocionalne i duhovne reakcije, stvara se otpor prema negativnim tendencijama, obnavljaju se zapostavljene ideje i svako biće izgrađuje unutrašnju radost, što prisustvuje veličanstvenim promjenama. Svi ovi tokovi, potaknuti približavanjem iscjeljućih kosmičkih energija, dovode do postepene harmonizacije i slabljenja sila haosa. Na približavanje, iscjeljujućih energija kosmosa, ni nasljeđe prošlosti ne igra ulogu, jer i ono će biti pročišćeno tokom iscjeljenja. Iscjeljenje obuhvata svaki djelić poručja postojanja u kom se ono odvija, ono djeluje na sve, što ljudi vide i ne vide, što razna bića, osjete i ne osjete, jer za kosmičke eneregije iscjeljenja zastori ne postoje. Sve što nije u skladu sa kosmičkim poretkom ili ga narušava, biće uklonjeno tokom kosmičkog iscjeljenja i vraćeno u prvobitni položaj. Ipak cilj kosmičkog iscjeljenja nije vraćanje ni jednog svijeta u neku tačku prošlosti, jer se početna tačka prošlosti i ne može odrediti, pošto kosmos vrijeme ne poznaje. Iscjeljujuće energije kosmosa, ne vraćaju ni jedno  zahvačeno područje u prošlost, jer ni jedna tačka prošlosti, ne može postati tačkom budućnosti. Tokom kosmičkog iscjeljenja, uklanja se svaki oblik disharmonije, koji narušava kosmički poredak. Uklanjanje elemenata disharmonije, ne znači sputavanje osnovnog procesa kosmičkog ostvarenja, već tok ostvarenja vraća u kosmički poredak. Ukoliko bi se prekinulo ili usporilo ostvarenje unutar nekog kosmičkog područja, rast okolnog kosmosa doveo bi do njegovog razaranja. Kosmos se stalno razvija, a cilj  iscjeljujućih energija kosmosa je održavanje razvoja, unutar kosmičkog poretka. Svaki oblik postojanja mora biti u cilju ostvarenja, jer kosmos, kao i Univerzum je stvoren u cilju ostvarenja Ishodišnje svijesti - Boga. Kako bi se razumio daljnji tok djelovanja, Iscjeljujućih energija kosmosa potrebno se upoznati sa prirodom postojanja.

Postojanje je rezultat ostvarenja Ishodišnje, odnosno Božanske svijesti, koja je beskonačna, beskrajna, jedinstvena, neispoljena, neizreciva, neograničena, vječna, prvobitna i sveprožimajuća - Apsolut iz kog proizilazi sve i kom se sve vraća. Božanska svijest je izvor brojnih energija, koje su praizvor postojanja. Sa sjedinjenjem energija Božanske svijesti, u jednu tačku započelo je stvaranje. U tački sjedinjenja, sjedinjenjem Božanskih energija znanja i djelovanja, nastao je Vrtlog svjetlosti što stvara, koji je stvorio Univerzum. Univerzum je prema tome prostrano polje energije, unutar kog se ostvarila Božanska svijest i ispoljila kroz brojne oblike postojanja. Svako ostvarenje unutar Univerzuma, pojedinačno je ostvarenje Božanske svijesti, bez obzira na stukturu i oblike. Sve čini jednu cjelinu, cjelinu koja je djelo ostvarenja Božanske svijesti. To je veza svakog oblika postojanja i svakog bića sa Božanskom svijesti.

Odbacivanjem te veze, različita bića zapala su u iluziju samopostojanja i tako postala nosioci rušilačkih sila postojanja, koje su narušile poredak Univerzuma. Rušilačke sile kosmosa zasljepljene požudom, da po svom nahođenju uređuju svjetove, narušile su prirodne i kosmičke zakone. Takvim djelovanjem, i čovjek se odvojio od svoje prirode, stvorivši kapije otuđenja, koje mu nisu svojstvene. Izgubio se u ovom svijetu i počeo tješiti lažima, imenujući i poistovjećujući se sa svim i svačim, zaboravljajući da je ljudsko biće. Ali, Univerzum pred tim nije nemoćan, Božanska svijest oslobodila je Iscjeljujuće energije kosmosa, koje uklanjaju posljedice djelovanja rušilačkih sila. Kosmičko iscjeljenje pružiti će ljudima nadu i otkriti im da su kosmička djeca, voljena od kosmosa, kakva god da jesu. Taj dar iscjeljujućih energija kosmosa, osloboditi će ogromnu energiju duhovnog mira, ljubavi, radosti, sreće i nadahnuća, pri čemu će doći do izboja planetarnog iscjeljujućeg talasa u planetarnu kolektivnu svijest. Oslobađanje ovog izboja, potisnuti će energije straha, a sa nestankom straha započeti će reprogramiranje kolektivne svijesti i njeno oslobađanje od negativnih obrazaca ponašanja. Tada će čovječanstvo dobiti uvid u prirodu stvaranja, u svrhu postojanja i vidjeti će svoju planetu, planetu Zemlju kao rajski vrt u kome žive. Čovječanstvo će se probuditi i prestati će robovati ograničenim shvatanjima proisteklim iz straha, i ljudi će doživjeti iskustvo bliskosti sa Božanskom svijesti. Procvjetati će ljudske duše i osloboditi će se svih okova, koji su milenijima sputavali kreativne i duhovne potencijale čovjeka i čovječanstva. Cijeli niz događanja dovesti će do preporoda čovječanstva, čovjek će postati iscjeljitelj planete Zemlje, kojoj je zbog nepromišljenosti napravio rane. A oni koji se budu držali starih postavki ponašanja, propustiti će priliku da s mirom u srcu prime iscjeljenje, ali ipak će ih nova Zemlja vratiti na kolosjek iscjeljenja, jer ona, kao i kosmos, ni jedno svoje dijete ne odbacuje. Kakvi god da su ljudi sada i koliko god se to činilo nemoguće, sa kosmičkim iscjeljenjem preobraziti će se i unaprijediti spostvenu svijest. Postati će novi ljudi, oslobođeni okova prošlosti, svjesni isključivo svoje sadašnjosti, slobodni od misterije budućnosti. Sve što čine kosmičke iscjeljujuće energije, jeste to da oslobađaju sile promjene koje djeluju, prema svim elementima postojanja, koji stvaraju otpore. Otpor u podlozi ima strah, strah prouzrokuje nemoć, a osjećanje nemoći, stvara odbrambeni stav koji je početak agresije, koja se sa jačanjem otpora raspiruje. Nestankom otpora, nestaje strah, nestankom straha, nestaje osjećaj nemoći, nestaje odbrambeni stav, a energije nade, radosti, sreće i beskrajne ljubavi se prihvataju lakše i time rađaju promjene koje će čovjeka da preobraze. Sa njima kolektivna svijest mijenja frekfenciju, mjenja pravac ispoljavanja obrazaca ponašanja i oslobađa nove obrasce ponašanja, koji su izvor promjene. 

 15.02.2011. godine;

                 R A K T A L    Z N A NJ A - II Dio

 Struktura Univerzuma

 Porijeklo i građa Univerzuma, predstavljaju samu bit razumjevanja postojanja. Kroz duhovni rad došao sam od određenih saznanja o prirodi Univerzuma. Sva ta saznanja predstavio sam putem posta Novi koncept Univerzuma. Povezujući se duhovno sa fraktalom znanja, dobio sam novu mogućnost za otkrivanje znanja o Univerzumu. S tim ciljem, tokom meditacije sam se povezao sa fraktalom znanja i ostvario uvid u prirodu Univerzuma. Zahvaljujući tome sam unaprijedio svoje razumjevanje Univerzuma i njegove prirode. Znanje pohranjeno u fraktal znanja mi je postalo dostupno i prvo sam spoznao postojanje ne jednog već više Univerzuma, od kojih sam dobio uvid u postojanje našeg Univerzuma, kao i Univerzuma grimizne prašine, Univerzuma spiralnih energija, Univerzuma umnožavajućih sfera, Univerzuma kristalnih sjena i Univerzuma isprepletenih struna. Navedene Univerzume su naprednom duhovnom aktivnosti spoznali različiti duhovni učitelji, a ja sam ih opisao onako kako sam ih vizuelizirao. Svaki Univerzum je jedinstven i ima zasebne zakone, te je teško razumjeti njihovu prirodu. Duhovno usmjeren prema fraktalu znanja, dobio sam smo uvid u postaojanju drugih Univerzuma. Svaki Univerzum egzistira sam za sebe i ne narušava opstojanje drugih Univerzuma.

  Iz ovog uvodnog duhovnog  iskustva, slijedilo je duhovno iskustvo spoznaje prirode našeg Univerzuma. Nemalo sam se iznenadio, kada je započelo sa vizuelizacijom već ranije spoznate strukture sastavljene od sedam kružnica obojenih redosljedom duginih boja, koje proizilaze iz jedne tačke. Moram priznati to me dovelo u nedoumicu da li sam se tokom Tao Om meditacije povezao s fraktalom znanja. Ali da ne bih ulazio u dubiozu, spoznaju prirode Univerzuma putem fraktala znanja, posmatram kao unapređenje svog duhovnog znanja o Univerzumu. Vizuelizacijom te strukture,  potaknuo sam otkrivanje dublje prirode iste, kroz više meditacija na fraktal znanja. Nisam ulazio u metafizičku pozadinu vizuelizirane strukture, već spoznaju sam se usmjerio ka potpunijem razumjevanju biti Univerzuma i svake od sedam kružnica, posebno. Univerzum se prema tome sastoji od sedam svjetova, odnosno sedam dimenzija ili nivoa postojanja, te tri frekfencijske ljuske, odnosno polja postojanja Apsoluta, Astrala i Kosmosa.

 

Apsolut je prvo polje postojanja, osnova bez početka i kraja, praizvor cjelokupne postojanosti, sila što proizilazi od neispoljene Božanske svijesti, a čine je tačaka sjedinjenja Božanske svijesti i svijet Duhovne hijerarhije prvostvorenih Božanskih bića. Apsolut je prvobitni plod stvaranja, označen kao Duh Božiji ili Veliki Duh, Praizvor postojanja i Vječna manifestacija Božanske svijesti unutar Univerzuma. Duhovnu hijerarhiju čine Aluini, bića satkana od Božanskog duha, ljudskom oku nepojmljiva i svakom svijetu prilagodljiva. Nepristrasna i savršena bića, koja održavaju cjelokupno postojanje i koja su čuvari svih svjetova unutar Univerzuma.

 

Astral drugo polje postojanja, čine Eterični i Energijski (Energetski) svijet – nivo postojanja, sva ostvaranja unutar njih i samosvjesna bića Alui i Avatari. 

Eterični svijet je treći nivo postojanja, unutar kog se Božanska Svijest ostvarila do samosvjesnih bića Aluia, poznatih kao Anđeli. Oni su stvoreni od etera, nježne Božanske esencije stvaranja, pa izgledaju blještavo prozirni. Pomagači su Aluina. 

Energijski (Energetski) svijet četvrti je nivo postojanja, izgrađen od nježne Božanske energije, unutar kog se Božanska svijest ostvarila kroz brojne oblike do samosvjesnih bića Avatara. Avatari nisu inkarnacija Boga, kako vjeruju pojedini narodi, već su energetska bića, satkana od Božanske energije. Ukazuju se u različitim oblicima, kao plava, prozirna i energetska bića.

 

Kosmos treće polje postojanja, koji čine tri dimenzije, svijet materije, svijet vatre i svijet antimaterije.

Materijalni svijet je peti nivo postojanja, sačinjen od materije u četiri stanja čvrstom, tečnom, gasovitom i viskoznom, koja se nadopunjuju unutar materijalnog postojanja. Unutar njega se Božanska svijest manifestovala kroz brojne oblike do različitih samosvjesnih bića, uključujući Lirane i čovjeka.

Svijet Vatre, šesti nivo postojanja izgrađen je od vatre, koja je posljedica djelovanja svijeta Antimaterije na materiju. Unutar njega Božanska svijest se ostvarila kroz mnogobrojne oblike vatre, do vatrenih bića - Agnia, poznatijih kao reptiloidni entiteti (demoni).

Sedmi i posljednji nivo postojanja unutar našeg Univerzuma je svije Antimaterije, unutar kog se sve manifestacije postojanja potpuno razaraju i vraćaju Božanskom Izvoru.

Tri posljednja nivoa postojanja zajedno čine Kosmos i u međusobnoj ravnoteži čine kosmički poredak. Materija je unutar kosmosa raspoređena kao crna tvar, kosmička prašina, kosmički plinovi, masa planeta i drugih nebeskih tijela, vatra sadržana u zvijezdama nastaje djelovanja struna antimaterije na materiju, a stvarni svijet vatre je je iza zastora svemira.

 

Sa stvarnjem svijetova, stvoreno je i duhovno vodstvo, koje čine duhovni čuvari Aluini, bez moći uplitanja u tokove ostvarenja. Prvostvoreni Aluini su: Aronel - Aluin svijeta duhovne hijerarhije, Miazel - Aluin eteričnog svijeta, Kalel - Aluin svijeta energije, Gainel - Aluin svijeta meterije i Sael - Aluin svijeta vatre.

Stvoreni univerzalni i sa njim kosmički poredak imao je savršen protok energija ostvarenja. Unutar Univerzuma neomatenao se odvijao rast brojnih procesa ostvarenja. Sa rastom ostvarenja, prvobitna ograničenja svijesti su počela sputavati tok ostvarenja. Kako bi se to prevladalo Božanska svijest je otpustila talas slobodne energije, koja je oslobodila potencijale slobodne volje. Slobodna volja omogućila je izrastanje slobodne svijesti, koja je unutar kosmičkog poretka dobila, sve mogućnosti ostvarenja koje ne narušavaju ga. Sa porastom mogućnosti ispoljavanja slobodne svijesti, došlo je do širenja i porasta težnji za slobodnim ostvarenjima. Taj skok svijesti doveo je do rasta civilizacija unutar kosmosa, kao i unutar astralnog polja postojanja. U materijalnom svijetu spoznata je moć rasta, te je započeo snažan razvoj civilizacija svemira. Svaka civilizacija je imala smislen razvoj, duhovnu slobodu i svijest o svemu kao Božanskom dobru, i zahvalnost na tom daru. Normalan tok razvoja Univerzuma i ostvarenja unutar njega otvorio je polje bezbroj mogućnosti. Sa pojavom polja različitih mogućnosti ostvarenja, započeo je skok u razvoju svijesti, svih nivoa postojanja. Međutim tok ostvarenja narušen je u svijetu vatre, usljed nepoštovanja pravila ne uplitanja u tok ostvarenja, od Aluina Saela, duhovnog čuvara vetrenog nivoa postojanja. To je začetak anomalije povratne svijesti. 

Anomalija povratne svijesti

Uplitanjem u tokove ostvarenja, Aliun vatrenog svijeta Sael, narušio je tok ostvarenja. Narušavanje toka ostvarenja vatrenih bića Agnia, učinilo je ostvarenja drugih nivoa postojanja naprednim i veličanstvenim, što je pobudilo zavist Aluina Saela. Kako bi sustigao ostvarenja drugih svjetova, Sael postaknu Agnie da stvore vatrena klatna i ubrzaju protok energije vatre.

Ne prevaldavši zavist, Sael dolazi u zabludu da je gospodar vatre zvijezda unutar materijalnog svijeta. Iako su zvijezde unutar materijalnog svijeta stvorene djelovanjem struna antimaterije u svijetu materije. Sael postade uvjeren da zvijezde oduzimaju stvaralačku energiju vatrenom svijetu, i da je to tajna uspjeha ostvarenja unutar materijalnog svemira. Uvidjevši snagu vatrenih klatana, Sael ih usmjeri ka materijalnom svijetu u svrhu oslobođenja zvijezda od „iskorištavanja“ materijalnih bića. Na granici svijetova, gdje nestaju zastori došlo je do izboja vatrenih klatana u područja materijalnog svijeta. 

Sa snažanim izbojem vatrenih kaltana, Agni-i pokoriše jednu trećinu materijalnog svemira, pokoriše brojne civilizacije i uništiše nepokorne, a Sael se proglasi za Sanra – Gospodara zvijezda. Prodorom klatana jedan nivo svijesti, napravio je prodor ka drugom nivou svijesti, pri čemu je nastala „Anomalija povratne svijesti“. Sa probojem vatrenih bića u materijalni svijet i pojavom Anomalije povratne svijesti došlo je do narušavanja kosmičkog poretka. Anomalija povratne svijesti dovela je do agresivnog prodora Agnia u materijalni svijet i širenja uticaja Saela, odnosno Sanra. Sa Anomalijom povratne svijesti započelo je novo kosmičko doba, doba borbe između sila slobodnog ostvarenja  i sila razaranja, odnosno borbe između sila dobra i zla.

Dobro i Zlo

Aluin Gainel duhovni čuvar materijalnog svijeta i duhovna hijerarhija kosmosa, nadahnuti Božanskom energijom, stvorili su iscjeljujuće kosmičke energije. Iscjeljujuće kosmičke energije započele su iscjeljenje kosmosa, dajući snagu materijalnim bićima da Saela vrate u odaje vatrene. Oslobođena Božanska energija, učini kosmička bića dostojnim da pobjede Sanra i Agnie, sluge zla. A Sael kako bi Agni opstali u materijalnom svijetu, od materijalnih bića, načini bezdušna tijela, tijela opstanka za Agnie u svijetu materije. Stvori ih od bića hladnog tijela te se ona umnožiše i vodstvo Saela pod imenom Sanra prihvatiše. Stvarajući i bezdušna živa tijela - Eremide, od bića u porobljenim svjetovima, Sanra stvori i vojsku poslušnika Agnia, vojsku Eremida. Sa stvaranjem vojske Eremida, počeo je drugi period razaranja kosmosa, počeo je drugi talas prodora Agnia. Agnii sa svojim novim tijelima i poslušnicima Eremidima, započeše uništavanje materijalnog svijeta, posvećeni osvajanju kosmosa i prodiranjem prema Astralu. Time je započela već drvena borba, borba između sila dobra i sila zla. Zlo djeluje protiv slobodnog ostvarenja, ono opsjeda, osvaja i porobljava, u cilju ovladavanja procesima slobodnog ostvarenja i njegovog usmjeravanja želji Sanra, da se približi Božanskom Izvoru kroz osvajanje svijetova. Ali na tom putu se ispriječila duhovna hijerarhija Aluina Gainela, sila dobra. Dobro je usmjereno ka slobodnom ostvarenju svih oblika postojanja i svih bića, koje je u svrhu Božanskog ostvarenja. Slobodno ostvarenje je osnovni cilj postojanja u granicama, koje ne narušavaju ga. Sila Dobra teži poretku slobodnog ostvarenja tokova postojanja unutar univerzalnog zakona.

 U drugom talasu prodoru Agnia, velike civilizacije su uništene i porobljene, nad njima zlo zavladalo je. Agnii su udvostručili horde Eremida, bezdušnih tijela u službi Sanra i započeli su prodor ka prostranstvima svemira. U tom haosu koji izazvaše horde Agnia i Eremida, naposljetku uništena je i civilizacija Lirana. Uništena je koljevka duhovnog znanja  naše galaksije. Uništenje civilizacije Lirana, raspršilo je Lirane u bespuća svemira i pokrenulo veliko traganje za novim planetama. Time je započelo je vrijeme velike izgubljenosti, vrijeme traganja Lirana za novim planetama, novim domovima.

Kraj Vremena "Velike izgubljenosti", označeno je okupljanjem duhovnih učitelja slobodnih 958 planeta, koji su primili poruku od duhovne hijararhije svemira i Aluina Gainela, o pružanju otpora prema Agniima i Eremidima, slugama Sanra. Sa stvaranjem Galaktičkog vijeća duhovnih učitelja, koje je postavilo temelje otpora zlu, završeno je vrijeme velike izgubljenosti. Nadahnuti od duhovne hijerarhije svemira, duhovni učitelji načinili su pravila borbe protiv Sanra i njegovih sluga Agnia. Ta pravila su uključila razotkrivanje vještina borbe protiv zla. Duhovni učitelji su se upoznali sa djelovanjem kosmičkih iscjeljujućih energije i djelovanjem duhovne hijerarhije svemira. U tom procesu yoguru Rahnann, duhovni učitelj planete Krobee je stvorio i Fraktal znanja i povezao ga sa kosmičkim energijama iscjeljenja prisutnim u sazvježdu Lire. Uništenje Liranske civilizacije, promjenilo je odnos i Lirana i drugih civilizacija prema zlu, prema hordama Agnia i Eremida sluga Sanra. Galaktičko vijeće duhovnih učitelja se upoznalo kroz duboku meditaciju, sa onim što uništava zlo i dato im je duhovno znanje o svemu što nosi djelovanje Sanra. Rasvjetljavajući prirodu zla rodila se duhovna sila, sila usmjerena protiv zla i njegovog razornog djelovanja. Duhovna hijerarhija svemira prenjela je svoje znanje samosvjesnim bićima svemira i spriječila dalji prodor zla. Duhovno probuđeni, spoznajom vještina osvajanja Agnia i hordi Eremida, oslobođeni neznanja, duhovni učitelji su započeli slom zla. U sazvježđu Veta-Ro (Zlatne Iskre) uništene su vojske Agnia i Eremida, od Saveza duhovnih čuvara svemira, svetih ratnika protiv zla, pod vodstvom Galaktičkog vijeća duhovnih učitelja. Suočeni s otporom Saveza duhovnih čuvara svemira, zaustavljeno je širenje Agnia prostranstvima svemira. Glasnici Saveza duhovnih čuvara svemira su proširili vijest pobjede nad vojskama Agnia i probudile duhovnu obnovu pokorenih svjetova. Savez duhovnih čuvara svemira, kao produžena ruka Galaktičkog vijeća duhovnih učitelja, postalo je predvodnik otpora protiv zla i djelovanja snaga Sanra. Galaktičko vijeće duhovnih čuvara, stekavši znanje od strane duhovne hijerarhije svemira, zaustavilo je djelovanje Sanra i spriječilo širenje zla.

Nastavlja se...

 29.04.2011. godine;
 

              F R A K T A L    Z N A NJ A - III Dio

 Stvorena duhovna sila - Savez duhovnih čuvara svemira, zaustavio je širenje zla, stvorivši težnju za obračunom kod Agnia, koji se usmjeriše na uništenje svega, što se suprotstavi volji Sanra. Pobjeda Saveza duhovnih čuvara svemira, dovela je do pristupanja tri planete Aka, Mara i Ha, u istoimenom sazvježđu Aka-Mara-Ha, Galaktičkom vijeću duhovnih učitelja. Savez duhovnih čuvara svemira, zajedno sa Prvim Starješinom Galaktičkog vijeća duhovnih učitelja Yoguru Rahnannom, uputio se ka sazvježđu Aka-Mara-Ha, na predaju Galaktičkog pečata. Predaja Galaktičkog pečata, čin je pristupanja novih planeta Galaktičkom vijeću duhovnih učitelja. Pristupanje sazvježđa Aka-Mara-Ha, Galaktičkom vijeću duhovnih učitelja, privuklo je osvetničke vojske Agnia. Spoznavši to Yoguru Rahnann uputi poruku Savezu duhovnih čuvara svemira, da se skolone u područje bljeskajućih zvijezda Aka-Mara-Ha i tu Agnie dočekaju. Sa ulaskom Agnia, u područje bljeskajućih zvijezda Aka-Mara-Ha, Yoguru Rahnann objavi da se rasprši kristalna prašina, sa kojom Savez duhovnih čuvara svemira ponovo uništi Agnie i sve što ih je slijedilo. Yoguru Rahnann savladao je svojim duhovnim znanjem Agnie, što namjeriše uništiti Aka-Mara-Ha. Drugom velikom pobjedom Saveza duhovnih čuvara svemira nad vojskama Agnia u sazvježđu Aka-Mara-Ha, na raskrižju kosmičkih puteva uništena je rušilačka sila sluga Sanra Agnia i Eremida. Pobjedom Agnia, na pragu Aka-Mara-Ha, započelo je slavlje predaje Galaktičkog pečata, koje je izvršeno na planeti Ha. Predaja galaktičkog pečata, okončana je njegovim pohranjivanjem u Hram Galaktičkog pečata. Slavlje pristupanja sazvježđa Aka-Mara-Ha, nastavljeno je na planeti Mara, na kojoj je podignuta Palata Zvjezdanog mira, u kojoj je Yoguru Rahnann, održao pouku o zlu i otporu zlu, što svemir uništava. Ova pouku pohranjenu u Fraktal znanja, opisujem slijedećim riječima:

„ ZLO  je dijelo Sanra, zavisnog aluina Saela, duhovnog čuvara vatrenog svijeta, koji slobodnu svakog ostvarenja uništava, u namjeri da se približi Božanskom Izvoru kroz osvajanje svijetova. U tom cilju okupio je bića vatrena i započeo je Anomaliju povratne svijesti, prodorom vatrenih klatna i Agnia u prostranstvo materijalnog svemira. Znak toga je zvijezda zarobljena u klopku vatrenog klatna Sanra, gdje zvijezda predstavlja oko Sanra, postavljeno u sredinu trokuta, odnosno šiljka koji predstavlja znak vatrenog klatna. Anomalijom povratne svijesti, Sanra je stvorio parazitsku svjesnost, koja je vodila Agnie u osvajanje  svemira, sa kojim se pojavilo zlo. Ova parazitska svjesnost Agnia i Sanra, pomrsila je tokove ostvarenja unutar svemira i pokidala veze sa duhovnim Izvorom, sa Božanskom svjesnošću. U tom stanju sa širenjem parazitske svjesnosti, oslobodila se teška i zgusnuta energija straha, sa čijim oslobođenjem je počelo propadanje duhovnih civilizacija. Toj propasti svjedočili su mnogi, a parazitska svjesnost Sanra i Agnia opsjela je mnogobrojna bića i stvorila sluge svoje. Sluge Sanra - Agnii bića vatrena koja su započela prodor u prostranstva svemira, stvorili su Eramide - Agnie što žive u mrtvim tijelima i Telamite poklonike Sanra. Suočen sa porazima, Sanra dajući ograničenu moć bićima svemira, stvorio je Telamite svoje poklonike i poslušnike. Ta moć je cijena služenja Sanra, koji je lažni prijatelj velikih riječi, zloduh moći, haosa i razaranja. Sa obmanutim sljedbenicima, Agnii dobiše podršku u brojnim bićima svemira. Brojne pokorene planete postadoše kraljevstva u službi Sanra. Sa nastankom sile Telamita u pokorenim svjetovima, nastala je religija Sanra, religija čiji su bogovi nose imena San, Ra, Anra, An, Agna. Po tome se prepoznaju sile Zla, sluge Sanra i njegovih sljedbenika.“

Jačanjem Telemita započela je era Telamitskih ratova, koji potpomognuti vojskama Agnia i Eremida, se usmjeriše protiv duhovno slobodnih civilizacija. Suočeni sa novim pohodima sluga Sanra, Galaktičko vijeće duhovnih čuvara, uspostavilo je Duhovni Galaktički Savez, kom su se pridružili Federacija planeta Andromede i Savez Nove Lire iz galaksije Andromeda. Duhovni Galaktički Savez pružio je savršen otpor silama zla  i odbranio Duhovni Galaktički Savez od pohoda Telamita, sluga Agnia i vođa Eremida. Telamiti opčinjeni prividom moći nad porobljenim svjetovima, zavedeni opsjenama Agnia, usmjeriše porobljena bića, da ratuju u ime Sanra i šire mrežu Talamita. Telamiti zavedeni idejom da će postati gospodari svemira, započeli su rat protiv svoje zvjezdane braće. Vrijeme jačanja Telamita, je vrijeme opsjena i širenja vladanja Agnia u porobljenim svijetovima. Agnii su u znak služenja prepustili Telemitima da vladaju Eramidima i budu tvorci novih tijela Eremida. Telamiti postadoše savršeni poslušnici Agnia, koji ostadoše u pozadini djelovanja, osiguravajući širenje uticija Sanra, preko Telamita. Telamiti opčinjeni požudom da vladaju svemirom, stvoriše Dominion Sanra u porobljenim svijetovima. Dominion Sanra pod vodstavom Telamita i Agnia, pokrenuo je rat protiv svega što se ne pokorava volji Sanra. Sa vojskama novih vrsta Eremida – krupnokim pištućim Ergama i krljuštima obavijenim Ziskama, započeli su drugi period Telamitskih ratova. Duhovni Galaktički Savez se odbranio i savladao novi pohod Telemita i Eremida. Sa potpunim duhovnim znanjem o prirodi zla, svjestan uplitanja Agnia i slabosti Eremida, Čuvari Duhovnog Galaktičkog Saveza, pobjedili su Telamite. 

Slavlje povodom nove pobjede Duhovnog Galaktičkog Saveza, prekinula je smrt Yoguru Rahnanna Prvog Starješine Galaktičkog Vijeća Duhovnih Učitelja. Djelo Yoguru Rahnanna, učinilo je dan njegove smrti, danom ponosa svih svjetove što čine Duhovni Galaktički Savez. Svjesni nauka Yoguru Rahnana, o potrebi brzog djelovanja za II Starješinu Galaktičkog Vijeća Duhovnih Učitelja izabran je Yoguru Vingoman, duhovni učitelja sazvježđa Aka-Mara-Ha. Yoguru Vingoman, na ispračaju yoguru Rahnanna u Vječnost, dao je zavjet da će Duhovni Galaktički Savez osloboditi svemir od sila zla i opsjena. Pred prisutnim starješinama članova Duhovnog Galaktičkog Saveza, Yoguru Vingoman održao je pouku o zlu i značaju pobjede zla. 

 

„Svako biće je slobodno, svakom biću se mora dati sloboda koja ne šteti drugome. Zlo oduzima tu slobodu i šteti svakom ko mu se ne pokorava. Otpor zlu doprinos je zaštiti slobode. Kako bi se zlo savladalo treba koristiti mudrost, znanje i vještinu, tako da svakog pravednika i borca protiv zla ne obuzme bijes, agresija i želja za osvetom, nemir ili težnja za okrutnim odgovorom. Zlo se samo može savladati sa svješću koja je suprotna od svijesti zla, sa mirom u srcu i posvešćenošću slobodi. Zato sa bićima zavedenim opsjenama zla, treba postupati kao sa bolesnim i prevarenim bićima, kojima je potrebna pomoć. Sa Agniima treba postupati kao sa zlim duhovima, tjerati ih kristalima, a Eremide uništiti jer su to bezdušna tijela, opsjednuta Agniima, kako bi se ti prikriveni Agnii, rastjerali kristalima. Kristali su naše najjače oružje, koji se trebaju upotrebljavati sve dok se Agnii ne vrate u Vatrene odaje Univerzuma. Vođeni porukama Duhovne hijerarhije svemira, moramo se rukovoditi i porobljene svjetove osloboditi, jer tamo su naša porobljena zvjezdana braća, porobljena od Agnia, Eramida i Telamita, koji stvoriše Dominium Sanra, zlu silu što služi volji Sanra. Ni sila Agnia, ni sila Eramida, ni sila Telamita, ni Sanra nisu pokolebali borbu Duhovnog Galaktičkog saveza za odbranu slobode svih bića svemira. Duhovni Galaktički Savez će pobjediti sile zla i povratiti kosmički poredak, jer je njegova zvijezda vodilja svemir u skladu sa Božanskim poretkom. Svim svjetovima moramo pomoći da se oslobode vladavine Sanra, vladavine Dominiuma Sanra i cijelog niza njihovih sluga. Mi moramo biti oprezni i paziti da se Duhovnom Galaktičkom Savezu ne približe opsjene Agnia i da se ne pojave sile obmane, laži i razdora, čemu su posvečene sluge Sanra. Duhovni Galaktički Savez ispriječi se na putu težnjama Sanra i postao je brana prodoru zla, i pomoć svim opsjednutim i porobljenim svjetovima. Priroda zla je da ono sve ograničava i želi da sve podredi svojim ciljevima, a ti ciljevi su ciljevi Sanra, koji u svojoj zabludi želi da se Bogu približi kroz osvajanje svjetova. Žrtve tog osvajanja su bića svemira, koja imaju moć da ga savladaju. Ta moć leži u duhu svakog bića, tako da Sanra nije siguran ni u porobljene svjetove. Jer svako porobljeno biće teži slobodi. Ove težnja svakog bića svemira za slobodom, naš je saveznik i taj savez se nikad neće i ne smije raskinuti.  Zato Duhoovni Galaktički Savez šalje poruku svim bićima, težite slobodi i sloboda će stići. Borite se za slobodu i Iscjeljujuće kosmičke energije će te privući. Božanska Sila i poredak Univerzuma, stoje iza njih i duhovna su sila kosmičkog poretka. One su dar Stvoritelja i osnova na kojoj počiva prirodni zakon. Zajedno moramo pobjediti Sanra, samo udruženi ka tom cilju doći ćemo do potpune slobode kosmosa, slobode svih svjetova i svih bića.“

Fraktal znanja otkriva znanje o prirodi dobra i zla, drevnu temu koja se proteže i planetom zemljom, kao što se proteže prostranstvima svemira. U vizijama koje su slijedile prikazane su nove pobjede Duhovnog Galaktičkog Saveza. Prikazane su svemirske i planetarne bitke, prikazana su oslobođenja brojnih svjetova. Snaga Duhovnog Galaktičkog Saveza je velika. O starosti Fraktala znanja nemam predstavu, ali njegova starost je za naš pojam drevna. Usmjeren u toku meditacije, usmjerenoj prema Fraktalu znanja, posvetio sam se mislima vezanim za planetu Zemlju, kao i za planetu Opal koja se pominje i u Dodiru svjetova. Dobivene informacije donosim u slijedećem nastavku.

24.06.2011. godine; 

            F R A K T A L    Z N A NJ A - IV Dio

 Porijeklo čovjeka

 

U sazvježđu Lire, od početka stvaranja, stasala je civilizacija humanoida, predaka čovjeka i svih ljudskih bića galaksije i kosmosa. Sazvježđe Lire čovjekovo je prvobitno mjesto postanka i ishodište u kom je započeo život svih ljudi svemira. Kao jedna od duhovno naprednijih civlilizacija i duhovno središte ovog dijela svemira, Lirens je postao duhovno utočište svim okolnim civilizacijama, posebno civilizacijama naše galaksije. Kao izvor kosmičke duhovne harmonije, Lirens je postao smetnja osvajanjima Agnia i Eremida. Kao jedna od najvećih prepreka Dominiumu Sanra, Lirens je uništen distorzijom energetskog polja oko sazvježđa Lire, djelovanjem neutronskog oružja Agnia i Eremida. Uništenje Lirensa izvršeno je brzo, a označilo je početak „velike izgubljenosti čovjeka“ i početak čovjekovog lutanja prostranstvima svemira.

Starješine planeta Tav, Kredo i Edo, pokrenuli su uoči prvog prodora Agnia i Eremida, naseljavanje planetoida Idako, u koji su ugradili kontrolnu platformu, sa magnetno gravitacionom pločom. Magnetna ploča je pokrenuta bipolarnim otpornicima i cijeli planetoid je sa jačanjem gravitacije, optočen i fiksiran artanskim stubovima. Artan najčvršći je metal u svemiru. Na artanske stubove, nadograđen je artanski svod, sastavljen od artanskih ploča, prožetih multifotonskim kristalima. Postavljanjem artanskog svoda, stvorena je vještačka atmosfera i ustanovljen je ritam svjetla i tame (dana i noći) pomoću multifotonskih kristala. Sa tim stvoren je samoodrživi sistem, koji podržava sve oblike života i opstanak čovjeka. Potom je izgrađen pogon za pokretanje planetoida Idako, koji za kretanje koristi slobodnu energiju kosmičkih zračenja i brzo pokreće planetoid u visokorazdaljinskim pomacima koji iznose oko 0,5 svjetlosnih godina na dan (25 sati).

U potpunom rasulu Lirensa nakon napada Agnia i Eremida, pod vodstvom starješine Vaisatre sa planeta Tav, Kredo i Edo izvršeno je potpuno preseljenje na planetoid Idako, koji se potom uputio prema sazvježđu Keptor, danas poznatim kao sazvježđe Labuda. Na putu prema sazvježđu Keptor, planetoid Idako napadnut je od strane Agnia i Eremida, kojima se pod vodstvom starješine Vaisatre uspješno suprotstavio, pored brojnih oštećenja. Usmjeren prema velikim planetama sazvježđa Keptor, planetod Idako, pod vodstvom starješine Vaisatre, dospio je u područje velikih planeta. Stacioniranjem planetoda Idako u područje velikih planeta ili „Tamva“, započela je njegova obnova, potpomognuta obiljem sirovina prisutnim na velikim planetama Tamva. Međutim svjestan ograničenog trajanja planetoida, vrhovni starješina planetoida Idako Vaisatra, potaknuo je potragu za život pogodnih planeta. Sakrivanjem u svjetlosnim maglinama sazvježđa Keptor, Idako je bio zaštičen od napada Agnia. Ipak prolaskom planetoida Omika, spasilačke letjelice stanovnika planete Omika iz Lirensa, na Idaku je nastala uzbuna, koja je završena ostvarivanjem kontakta. Omikanci poznati i kao „plavi ljudi“, kako bi izbjegli nove napade Agnia i Eremida, uputili su prema galaksiji Andromeda, kroz sazvježđe Keptor. Upoznati sa putovanjem planetoida Omika prema planeti Opal na Andromedi, starješine Idaka, Omikance su uputili prema izvorima energije u predjelu Tamva. Omikani su zauzvrat uputili poziv starješinama Idaka, da zajedno nasele planet Opal. Istovremno vrhovni starješina Idaka, Vaisatra dobio je potvrdu o otkriću planete Aboa tj. Marduk, u kvadrantu Proxima, koja se kreće oko „Zvijezde devet planeta - Sema“ tj. Sunca. Rukovođeni principom nenametanja, starješina Vaisatra nije prihvatio poziv Omikana, zbog pronalaska za život podobne planete. Poštujući odluku, prijatelji sa planetoida Omika napustili su područje Tamva, ostavljajući tačan položaj planete Opal starješinama Idaka.

Prije oko milion godina, planetoid Idako se uputio prema zvijezdi „Sema“ odnosno Suncu i planeti Aboa poznatoj kao Marduk. Putovanje do Aboa bilo je dugotrajno, i završeno je uspješno stvaranjem kolonije Pehaton, na planeti Aboa / Marduk, koja se pogrešno naziva Feton. Dolaskom u orbitu Marduka, planetoid Idako nije odmah napušten, već tek nakon formiranja kolonije Pehaton. Marduk je bio nenaseljena planeta sa velikim vodenim površinama u ekvatorijalnim predjelima, nastalim udarom ledene komete. Planetoid Idako pod vodstvom starješine Gapo nije u potpunosti napušten, već je obnovljen i postavljen u orbitu Marduka kao orbitalna letjelica. Tako je započelo naseljavanje Marduka i razvoj kolonije Pehaton, uz stvarenje još 67 kolonija. Formiranjem 25 kolonije, planetoid Idako je napušten. Kolonija Pehaton proširena sa još 67 kolonija u ekvatorijalnom pojasu uslovnom za život, trajala je oko 900.000 godina. U periodu kolonije Pehaton, nekadašnji Tavanci, Kodoanci i Edoanci, razvili su svoje samostalne i mješovite kolonije. Kolonija Pehaton se snažno razvijala, osnažujući svoje Liransko porijeklo kroz poštovanje liranskih vrijednosti. Pehaton je postao kolonija spasa cjenjena od strane Pehatonaca. Pridržavajući se osnovnog postulata Liranske civilizacije, ne nanošenja štete drugom i što manjeg uticaja na druge, Pehaton je postao samoodrživa kolonija. Sa razvojem Pehatona, postepeno je potcjenjena i zanemarana opasnost od Agnia i išćezao je oprez prema silama zla. Kako je vrijeme prolazilo, starješine Pehatona su se izmjenjivale, nova znanja su zamjenila stara, znanje o Agniima i Eremidima je zaboravljeno i išćezlo među starim spisima. Podcjeneni su Agnii i opasnost koja postoji sa njihovim prisustvom. Uvjereni da će ojačati snagu Pehatona, Pehatonci su započeli izgradnju kristalne piramide, temeljene na znanjima sa Lirensa. Kristalna piramida je zamišljena kao odbrambeni mehanizam Pehatona i mjesto za sakupljanje slobodne kosmičke energije. Stoga je nakon skoro 900.000 godina, razvoj Pehatona postao vidljiv pretraživačkim letjelicama Agnia i Eremida. Time je zapečačena sudbina Pehatona i Marduka, protiv koga su Agni i Eremidi pokrenuli rat. Svjesni opasnosti, pripadnici reda „čuvara vrijednosti Idaka“ neposredno pred dolazak letjelica Agnia i Eramida, ponovo su osposobili planetoid Idako i preselili su oko 3 milijarde Pehatonaca. Preseljenje je obuhvatilo 9 cijelih kolonija i 59 kolonija djelomično, te je na Pehatonu ostalo još 2 milijarde Pehatonaca. Vojske Eremida pod vodstvom Agnia, ubrzo su započele rat i upotrebom neutronskih bombi potpuno su uništili Marduk, od kog je samo ostao asteroidni pojas između Marsa i Jupitera. Samo oni koji su otišli na planetoid Idako su preživjeli, jer se planetod Idako, prikrio kao jedan od mjeseca Jupitera. Nakon uništenja Marduka, Agni i Eremidi su se povukli, ostavljajući pustoš. Ubijeni su svi Pehatonaci, koji su ostali na Marduku, dok je samo  mali dio odbrambenih letjelica Pehatona opstao nakon uništenja. Pripadnici reda „Čuvara vrijednosti Idaka“, kao starješine Pehatona i planetoida Idako, započeli su istraživanje planete Tiboa ili Zemlje koja je bila nepodobna za život, zbog udara kometa i velikih količina prašine u atmosferi. Potom je planetoid Idako, vrlo pažljivo premješten u orbitu Marsa. Koristeći energetske topove, učenjaci i starješine sa Idaka, razrijedili su prašinu i stvorili su ekspermentalnu koloniju Tiboa, lociranu na današnjem Antarktiku, kada je Antarktik bio u subtropskom pojasu Zemlje. Pored toga Zemlja je bila još uvjek nepogodna za život, zbog pretople i zagađene atmosfere. Koristeći energetske topove nakon 180 godina na Zemlji su stvoreni uslovi za život. U tom periodu stvoreni su različiti hibridi, koji su služili za procjenu životnih uslova. Prije potpunog osposobljavanja ekosistema, svih hibridi su uništeni. Nakon perioda od skoro 200 godina na Idaku, Pehatonci su uspjeli naseliti planetu Zemlju, stvaranjem prve kolonije na Zemlji, grada Tiboasi na Antarktiku. Antaraktika je tada bila suptropski kontinent sa umjerenim kišnim šumama i pašnjacima u planinskim predjelima. Planetoid Idako je potom smješten u orbitu Zemlje kao slobodni orbitalni objekt, čime je Zemlja dobila svoj mjesec, koji je i danas prisutan. U cilju zaštite od novih napada Agnia, prije približno 123.000 godina naseljen je samo grad Tiboasi na Antarktici, te je naseljeni dio bio podjeljen između Tavanaca, Kodoanaca i Edoanaca. Razvoj Tiboasia je bio brz, a nad gradom je formiran zaštitni hologram, kako ne bi bio vidljiv Eremidima. Ipak razvoj Tiboasia ponovo je primječen od strane Agnia i Eremida, koji su navođenim asteroidima, izazvali udar na Zemlju, prije približno 98.000 godina. Udar je uzrokovao promjenu polova, pri čemu je Antarktika postala Južni pol. Promjena polova uništila je Tiboasi, koji je postao okovan ledom.

Sa promjenom polova započeo je razvoj kulture Tamu, preseljenjem Tibosianaca na tadašnji otok Tamu, današnju Indiju. Tada, kao otok udaljen od Azije oko 40 km, Tamu se našao u suptropskom pojasu, sa savršenim uslovima za oporavak Tiboasia. Tako da je Tamu proglašen otokom Tavanaca, Kodoanaca i Edoanaca, predaka Pehatonaca i Tiboasianaca. Tamu civilizacija je pretača vedske kulture, čije starješine osnivači su započeli do tada novi oblik gradnje gradova, podizanjem gradova na tačkama visokog geoenergetskog potencijala. Smatrajući da su na taj način u harmoniji sa kosmičkim energijama i zaštićeni od Eremida. Ipak se kasnije pokazalo da je ta odluka bila greška, jer gradnjom gradova na tim tačkama, zapravo se olakšalo Eremidima da otkriju Tamu, zbog brzog širenja energetskih kolebanja u navedenim tačkama. U tom periodu nova klasa Eremida, Ankii su započeli naseljavanje Sunčevog sistema, kao djela Anki Kraljevstva Proksima Dominiuma Sanra. U cilju zavladavanja svim planetama Sunčevog sistema, Ankii su započeli rat protiv Tamua, prije 73.000 godina. Suočeni sa jakom odbranom Tamua, Ankii su izvršili pad navođenog asteroida u more između Azije i Indije. Tim udarom nastali su Himalaji, usljed velike mase asteroida i otvaranja rasjeda koji je doveo naposljetku do sudara Indije sa Azijom. Kako su gradovi Tamua bili izgrađeni na tačkama visokog energetskog potencijala, energija nastala od udara se oslobodila u tim tačkama i potpuno uništila gradove Tamua. Suočeni sa propašću gradova, preživjeli Tamuanci su naselili istočni otok Lemu, koja nije bio zahvačen udarom asteroida, niti oslobođenim vulkanskim pepelom.

Propašću Tamua, započela je era otoka Lemua, na prostoru današnje Polinezije, koja je ostatak nekadašnjeg otoka Lemu. Otok Lemu je bio prostran i uglavnom ravan otok, sa par planinskih vjenaca. U unutrašnjosti otoka Lemu, izgrađen je grad Lemui, najveći grad koji je Zemlja, do tada imala, sa skoro milijardu stanovnika. Pogodna klima na cijelom otoku, omogućila je stvaranje šuma hrane koje su stalno davale brojne plodove, koji su bili izvor hrane Lemuanaca. Osnivači Lemua stvorili su mrežu života, unutar koje se odvijao život Lemunaca, baziran na poštovanju prirode. Otok je bio ispresjecan putevima koji su vodili od Lemuia do Lemuanskih gradića i sela, šuma hrane i rudnika kristala. Lemu je bila civilizacija temeljena na kristalima, koji su služili za sakupljanje i pohranu energije. Sa izrazitim duhovnim znanjem, Lemuanci su upotrebu kristala doveli do savršenstva i izgradili su brojne kristalne hramove. I Lemu je bio podjeljen između Tavanaca, Kodoanaca i Edoanaca, na sjeveru otoka živjeli su Kodoanci, na zapadu Tavanci i na istoku Edoanci, dok je u sredini otoka bio grad Lemui. Kodoanci su preci žute rase, Tavanci crne rase i Edoanci bijele rase. Tokom skoro 25.000 godina postojanja civilizacija Lemu je izgradila brojne kristalne gradove, što je ponovo privuklo Ankie. Ankii su zatražili od starješina Lemua, da se pokore Anki kraljevstvu Proksima Dominiuma Sanra i za vladare prihvate Telamite. Kako su Lemuanci to odbili, Ankii su pokrenuli rat protiv Lemua. Koristeći laserska oružje protiv Lemua uzrokovali su imploziju cijelog otoka. U rasulu Lemurije Tavanci su se uputili prema Australiji, Africi, Kodoanci prema Aziji i Sjevernoj Americi, a Edoanci jedan dio prema otoku Atlantis između Južne Amerike i Evrope, a jedan dio prema Indiji i Arabiji. Prije 48.000 godina Lemu je potpuno implodirao i nestao u dubinama Pacifika.

Sa propašću Lemua, starješine Lemua su se povukle na otok Atlantis i zajedno sa Edoancima povezali sve izbjeglice sa Lemua, sa novim centrom Atlantisom. Time je počela da se razvija nova civilizacija - Atlantisa. Ipak većina izbjeglica sa Lemua, stvorila je odbojnost prema gradovima zbog stalne prijetnje od strane Eremida, odnosno sada Ankia. Starješine Atlantisa nisu imale snagu uvjeriti većinu izbjeglica s Lemua da se vrate starim vrijednostima zajedništva u gradovima. Kako je vrijeme prolazilo starješine Atlantisa su stvorile svoje sjedište na Atlantisu, gradu Atlantidi, a za formirana plemena su načinili hramove na važnim rasjedima i geoenergetskim tačkama. Atlantis nije obnovio kulturu Lemua, ona se rasula stvaranjem plemenskih saveza, širom planete. Ipak se grad Atlantida, razvio i postao novi kristalni grad na Zemlji. Na Atlantisu je korištenje kristala unaprjeđeno, korištenjem plemenitih metala. Starješina Atlantisa Vimao, podsjetio je Atlance, kako je mjesec, zapravo zaboravljeni planetoid Idako i kako ga Atlantis treba osposobiti, kako bi se odbranio od Ankia. Kako su Ankii stvorili koloniju na Marsu, Atlanci su postali oprezni prema djelovanju Ankia. Vidjevši nagli razvoj Atlantisa, ni Ankii nisu bili oduševljeni, ali nisu imali snagu pokoriti Atlantidu. Nesmotrenim osposobljavanjem Idaka, Ankii su otkrili njegovu pravu prirodu kao orbitalne letjelice, kojom su ljudi dospjeli sa Lirensa u Sunčev sistem. Ankii su pomno posmatrali obnovu planetoida Idako, čekajući da ga obnove Atlanci, pa da ga osvoje. Obnovom planetoida Idaka, Atlanci su spriječili otmice ljudi od strane Ankia. Na vrhuncu svoje moći, od straješina Atlantisa, Ankii su zatražili da se pokore Kraljevstvu Proksima i predaju Idako na upravljanje Ankiima. Kako su Atlanci to odbili, Ankii su objavili rat Atlantisu. Osvajajući Idako, Ankii su od Idaka stvorili svoju bazu i započeli pripreme za uništenje Atlantisa. Prije 23.000 godina Atlantis je uništen laserima Ankia, koji su Atlantis uništili na istovjetan načina, kao i Lemu. Starješine Atlantisa su se tajno povukli na Kavkaz i Himalaje. Po uništenju Atlantisa, Ankii su stvorili novu kastu Telamita, odabirući najplodnije žene iz svakog plemena, koje su oplodili i stvorili  novu rasu ljudi Telamite. Telamiti su potom postavljeni za vladare plemena i na taj naćin su Ankii stvorili poslušnu vladajuću klasu, koja je otvorena prema djelovanju Agnia. Sa ljudskim obličjem, Telamiti su lako zavladali svim plemenima. Prije skoro 23.000 godina, uspostavljena je vladavina Telamita na planeti Zemlji, koja traje do danas. Stvarajući od ljudi fizičke, mentalne, emocionalne i energetske robove, Telamiti su izgradili novi svijet, temeljen na nepravdi, neznanju i koristoljublju. Zemaljski čovjek tako je ostao bez svoje slobode, na periferiji Anki Kraljevstva Proksima Dominiuma Sanra.

Na drugom kraju svemira Omikani pod zaštitom civilizacije Defi iz Federacije Planeta Andromede, u galaksiji Andromeda, naselili su planetu Opal, u sazvježđu pet zvijezda, koje su nazvali Omika po svojoj matičnoj planeti. Prije skoro milijardu godina starješine civilizacije Defi, uputile su Omikance na planet Opal. Planeta Opal je vrlo ugodna planeta sa umjerenom kišnom klimom, pogodna za život na cijelom planetarnom prostoru. Nakon naseljavanja planete Opal, Omikanci su izgradili gradove i izgradili su savršenu organizaciju života unutar svojih zajednica. Kako su naselili Opal, Omikanci su se proglasili Opalcima, iako su projeklom iz sazvježđa Lire. Zaparavo Opalci su ljudi blijedo plave kože i srodnici su zemaljskog čovjeka i drugih ljudskih bića projeklom s Lirensa. Opalci su na Opalu izgradili velike gradove od materijala sličnog bijelom mermeru, u skladu sa  Liranskim načelima, poštovanja prirode. Prvi Opalski starješina Signales je proveo naseljavanje planete Opal i stvorio je vrlo naprednu planetu. Prateći događaje koji su pogodili Lirens, Opalci stvorili doktrinu slobode, koja je sebi postavila za cilj oslobođenje potomaka Lirana, od ropstva Agniima i Eremidima. Slijedeći tu doktrinu, Opal je ubrzo postao pridruženi član civilizacije Defi, zatim jedan od osnivača Saveza Nove Lire na Andromedi i spona između civilizacije Defi Federacije planeta Andromede, Saveza Nove Lire i Duhovnog Galaktičkog Saveza. Snažnim zalaganjem za pomaganjem svoj kosmičkoj braći, prvi starješina Opala Signales, je postao prvi starješina Galaktičkog Duhovnog Saveza iz galaksije Andromeda. Naslijedio je yoguru Vingomana. Snažan razvoj Opala, pokazao je snagu otpora protiv prodora Agnia, Eremida i Telamita. Na taj način Opal je potaknuo jedinstvo otpora protiv prodora Agnia i Eremida, te je razradio sisteme odbrane od Agnia i Eremida. Za kratko vrijeme Opal je dao značajan doprinos Duhovnom Galaktičkom Savezu. Nakon smrti prvog opalskog starješine Signalesa, u njegovu čast Opalci su izgradili do tada najveću međugalaktičku letjelicu, nazvanu SIGNALES. Letjelica Signales postala je nepobjediva snaga Opala i Duhovnog Galaktičkog Saveza, moćno sredstvo protiv prodora Agnia i Eremida. Od svog postanka do danas Opalci su se posvetili duhovnoj obnovi Duhovnog Galaktičkog Saveza, jačanju njegovog jedinstva  i odlučnosti da se suprotstave Agniima. Taj cilj planete Opal, doveo je i do otkrivanja djelovanja kosmičkih iscjeljujućih energija na Agnie i Eremide.

Sa ovim sam shvatio poentu mog kontakta sa različitim izvorima informacija, koji nadopunjuju jedni druge. Zapravo ovim sam razotkrio ko je i šta je Signales, što je razjasnilo misteriju koju sam opisao u Dodiru svjetova. Signales je zapravo međugalaktička letjelica, a starac koji mi se ukazao tokom meditacije je jedan od upravljača letjelice Signales.

Njegujući duhovnost Lirensa, duhovni čuvari Opala, počeli su se brinuti o fraktalu znanja, upotpunili su fraktal znanja informacijama o Duhovnom Galaktičkom Savezu, o Opalu, Andromedi i djelovanju Duhovnog Galaktičkog Saveza. Trenutno se naš kvadrant Proxima Centauri, nalazi pred velikim promjenama usljed dejstva kosmičkih iscjeljujućih energija. Letjelica Signales već se približava kvadrantu Proxima slijedeći put iscjeljujućih kosmičkih energija. Predvodeći Humani Kosmički Savez, Opalci su zahvalni na pomoći naših predaka u regija Tamva, te su predvodnici pomoći zemaljskom čovjeku. Ova pomoć neće biti napadna i na nama je da je potaknemo, nakon dolaska kosmičkih iscjeljujćih energija. Ova snaga promjene pored svega dolazi, snaga koja nam daje priliku da se riješimo Telamita, tj. vladara Zemlje iz sjene. 

 18.09.2011. godine;

                R A K T A L    Z N A NJ A - V Dio 

 VRIJEME PROMJENA

 

Sile kosmičke ravntoeže sve dovode u red i sklad. Ove promjene su dugotrajne i podjeljene su u tri periode: privlačenje, prožimanje i završnicu djelovanja kosmičkih iscjeljujućih energija.

Privlačenje započinje narušavanjem kosmičke ravnoteže djelovanjem fizičkih i nefizičkih rušilačkih energija.

Prožimanje označava ulazak kosmičkih energija u područje djelovanja rušilačkih energija.

Završnica označava prevladavanje rušilačkih energija u području njihovog djelovanja sa uspostavljanjem sklada i ravnoteže.

Nestabilno polje oko Zemlje negativno utiče na cijeli Sunčev sistem i sa njim povezanim područjima svemira. Sa čovjekovim otkrićem nuklearne energije i naoružanja započela je snažna destabilizacija Zemlje, njenog magnetnog i duhovnog polja. Razvoj talasne komunikacije oštetio je prirodne energetske tokove planete Zemlje, što stvara značajne elektromagnetne anomalije. Uništenje velikog dijela prirodnih resursa, kroz njihovo uklanjanje, premještanje i štetno oblikovanje, oštetilo je metafizičku rešetku planete, prekidanjem duhovne komunikacije nežive i žive prirode. Gomilanje orbitalnog smeća, elektromagnetnih emitera, orbitalnog naoružanja i drugog otpada u orbiti Zemlje samo je ubrzalo proces privlačanja. Narušena je prirodna ravnoteža i privučeni su kraci kosmičkih iscjeljujućih energija. Nesvrsishodno djelovanje materijalnih sila, odrazilo se i na duhovnu osnovu postojanja, nužno joj nanoseći štetu, kroz stvaranje nestabilnih tačaka, koje slabe duhovno polje.  Previše negativne energije sa Zemlje se odašilje u svemir, njeno ozračje je bolesno i svoju okolinu čini bolesnom. Kao je sve u svemiru povezano, svako narušavanje ravnoteže na Zemlji, odražava se i na prostranstva svemira. Upravo ova posljedica djelovanja rušilačkih sila na Zemlji, ubrzava ostvarenje kosmičkog iscjeljenja, koje je trenutno na samom kraju perioda privlaćenja.

Cijela Zemlja uronjena je u polje djelovanja rušilačkih energija i njihovih nosioca, koje odbacuju sve što im podređeno nije. To polje održavaju Telamiti preko kolektivne svijesti, čiji obrazace kreiraju sami ljudi, reagujući na podražaje koji stvaraju specifične vibracije. Odnosno vibracije koje održavaju postojeći sistem skrivene vladavine nad ljudima, koji je uslovljen umno-emocionalnim kompleksima, koji onemogućavaju razvoj slobodnog i svjesnog djelovanja. Te vibracije su vibracije straha, napetosti, neizvjesnosti i otpora, koje nemaju snažno uporište u ljudskoj svijesti sve dok ih um ne prepozna. A Telamiti podsticanjem uma na prepoznavanje navedenih vibracija, čovjekovu svijest čine stvoriteljem psotojećeg sistema vladanja. Opsjedanjem čovjekovog uma kroz poticanje negativnih vibracija Telamiti vladaju svijetom, jer na nivou kolektivne svijesti se zadržava nizak udio pozitivnih vibracija. A nizak udio pozitivnih vibracija dovodi do prevladavanja negativnih vibracija, koje su pokretačka sila Telamita. Moć Telamita tako počiva na stvaranju privida koje pokreću negativne vibracije.

Na kraju faze privlaćenja kosmičkih iscjeljujućih energija, stepen ljudske svijesti dosegao je tačku preljevanja, koja se kreće prema novom skoku svijesti. Tačka preljevanja tačka je krize u ljudskoj svijesti, krize koja stvara poticaj za razvoj nove svijesti. Nova svijest znači izgradnju novog načina djelovanja, svjesnog djelovanja koje zna da više ne može nanositi štetu svojoj okolini.  Pod naletom kosmičkih iscjeljujućih energija, stari obrasci ponašanja dolaze do svog vrhunca i početka propadanja, koje stvara ozračje u kom se otkrivaju nova shvatanja. Sa tim počinje rastakanje i čišćenje metafizičke rešetke, u koju su pohranjeni obrasci kolektivne svijesti, što dovodi do urušavanja različitih društvenih sistema. To urušavanje znak je energetskih gibanja u polju stvarnosti, koja će čovječanstvo staviti pred izbor svijesnog ili potaknutog odlučivanja.

Svijesno odlučivanje započinje u svakom čovjeku, koji sposobnost razlučivanja crpi iz vlastite svjesnosti. Potaknuto odlučivanje započinje stvaranjem novog stanja stvarnosti, koja ruši ograde u umovima ljudi, koji ne koriste vlastitu svijest u razlučivanju stvarnosti. Za veći dio čovječanstva, otvaranje nove svijesti, će započeti sa potaknutim razlučivanjem. Zbog čega će jedan dio čovječanstva proći kroz različite lomove, preko prirodnih katastrofa do društvenih, ekonomskih i političkih slomova. Različiti slomovi na kraju dovesti će do prevladavanja svrishodnih ideja, neophodnih za iscjeljenje kolektivne svijesti čovječanstva. Svijesno odlučivanje započinje svoj rast, sa kojim promjene unutar stvarnosti postaju sve brže i odvijaju se nepredvidljivim tokom. Ipak svi ti tokovi nisu dobronamjerni, jer putem pojedinih tokova nosioci starog poretka nastoje kanalisati ljudsku energiju u svoju korist. Telamiti nastoje kroz različita kanalisanja stabilizirati energetska gibanja, koja im ne idu u prilog, jer postaju nepogodna za njihov opstanak. Suočeni sa svojim krajem, Telamiti će u svrhu ometanja dolazećih kosmičkih uticaja potaknuti val nasilje i sukobljavanja, s ciljem ubrzavanja toka negativnih vibracija. To je jedini način da čovjeka odvuku od unutrašnja spoznaje, prema vanjskom ispoljavanju, prećenog nasiljem. Čovjek ne treba toga da se plaši, jer je strah jeste ono što se želi postići. Stoga ne učestvujte u nasilju, već stvorite ozračje smierenosti i ljubavi nasuprot njemu.

Zemlja ulazi u proces kosmičkog iscjeljenja, koji podrazumjeva išćezavanje svih parazitskih oblika svijesti na Zemlji. Planeta Zemlja zbog toga razvoj svoje budućnost drži o koncu, kako bi se otvorila ljudska svijest. Sa sedam milijardi inkarniranih duša na Zemlji započeti će period prožimanja sunčevog sistema kosmičkim iscjeljujućim energijama. Na planeti Zemlji od početka čovjekovog prisustva, bilo je ukupno sedam milijardi inkaniranih duša, koje su zajedničkim življenjem na kraju i stvorile postojeće stanje. Zbog čega se sve moraju reinkarnirati na Zemlju, kako bi kroz proces kosmičkog iscjeljenja otklonili stanje koje su stvorili i ponovo se harmonizirali sa kosmičkim poretkom. Sa početkom kosmičke transformacije Zemlje, jedan dio čovječanstva će postati zbunjen, uplašen i dezorjentisan. Kako se to ne bi dogodilo potrebno je savladati umno-emocionalni komplekse kroz različite pristupe situaciji. Oni podrazumjevaju tehnike poput uzemljenja, stapanja s prirodom - prirodnog nadahnuća, povezivanja sa višim ja i kosmičkog sjedinjenja.

Uzemljenje je prva stvar koju je potrebno učiniti na početku kosmičke transformacije Zemlje. Cilj uzemljenja jeste sticanje povjerenja u Majku Prirodu koja nas okružuje, koja je naš prvobitni dom na planeti Zemlji. Uzemljenje znači naše povezivanje s prirodom, sa zemljanim elementima i duhovnim energijama, koje zajedno tvore naše okruženje. Izvršiti uzemljenje znači uzeti zemlju u obje šake, stati u pravcu sjever jug, sa pogledom usmjerenim ka istoku, te načiniti puni krug uz ispuštanje zemlje iz obje ruke. Sa ovom tehnikom stvaramo vezu sa zemljanim elementima i otvaramo puteve saradnje sa njima.

U vremenu promjene usmjerenje svijesti treba da bude u pravcu slobode, mira i pročišćenja kolektivne svijesti. Na strah treba zaboraviti i prevladati ga. Sukobe sa drugima i samim sobom moramo završiti. Veze sa prošlošću raskinuti i usmjeriti svoje djelovanje ka dobrom. Osloboditi se predrasude kolektivne promjene i početi mijenjati sebe. Ne postoji sila koja može dovesti do promjena, ako nema volje i želje za promjenom. Stoga treba ostvariti ozračje promjene i ozračje preobrazbe. Rečeno riječnikom Zemlje, ostvariti ozračje sa kojim treba da pređemo iz stadija gusjenice u stanje leptira. Samo ako odbacimo svijest koja vlada Zemljom vijekovima, možemo doseći ovu preobrazbu. Trebamo povratiti svoju vezu sa sa samim sobom i sa prirodom koja je naš dom, koja nas hrani i njeguje i život nam daje. Trebamo odati zahvalnost životu, da bi život počeli cijeniti. Za početak poštujte sve oblike života, osim ako vam štetu ne nanose. U znak poštovanja života posadite drvo. Posaditi drvo, znači dati dio svoje energije da se novi život razvije, život koji donosi drvo pružajući dom raznolikom životu. Trebamo se stopiti sa prirodom i osjetiti život, u punom smislu te riječi. Pogledati život, znači postići prirodno nadahnuće i vidjeti njenu mudrost. Moramo ponovo naučiti od prirode učiti. Veliki je broj učitelja prirode, nebo i more, stijenje i zemlja, drveće i cvijeće, gusjenice i leptiri, ptice i životinje. Prirodno nadahnuće vodi otkrivanju tajne života, a to je stalni tok razvoja i kretanje prema novim izazovima i iskustvima. Snaga prirode je u njenoj harmoniji sa kosmosom, u njenoj jednostavnosti, skladnosti i spremnosti da udovolji svim oblicima života na najbolji način. Povezati se s prirodom, znači povezati se sa našom majkom, znači priznati da smo djeca prirode i da se moramo ponašati kao djeca prirode. Priroda je mirna i večinastvena, uvijek zdrava i spkojna. Kao djeca prirode, ljudi moraju postati potpuno zdravi, smo ako joj uzvrate ljubav i poštovanje.

Povezati se sa sobom i svojim višim ja, značajno je djelovanje, koje daje odgovore na to ko smo i šta, šta je život i njegova svrha, kako živjeti. Više ja, je svijest i duša svakog čovjeka, naša viječnost i ono što nas čini živima. Moramo shvatiti da je život stalno doživljavanje puno simbolike, odnosa i otkriča. Život ne znači vezivati se za nebitne vezanosti, stvari i misli, već život znači živjeti, znači osjetiti i spoznati život. Život nije imetak, život nije bijeda, život je bogatstvo navika koje slave život, samopoštovanje i poštovanje drugog života. Samopoštovanje znači poštovati sebe, njegovati svoje tijelo kao hram svoje duše, jačati svoj duh i svoju volju, njegovati svoje misli i svoje djelovanje učiniti ispravnim. Život nije lažni sjaj kome se ne vidi kraj. Ono što treba učiniti je vrati se životu, a neprirodne sadržajnosti odbaciti od sebe. Neminovnost je propadanje starih vrijednosti vladavine jedne duše nad drugom i težnje čovjeka da vlada prirodom. Unutar kretanja prema promjenama stvarnost će početi da se mijenja, ono što je bilo poznato postati će nepoznato, što je bilo nepoznato postati će poznato. Odbacivanje nepotrebnog i prihvatanje potrebnog, put je u novo stanje, stanje harmonije čovjeka s prirodom i planete Zemlje s kosmosom. To znači postati zvijezda beskrajne ljubavi duha, živjeti svoju istinu koja je jedina i potrebna. Volite za ono za šta govore da treba da mrzite. Ne podržavajte i ne učestvujte u bilo kom obliku nasilja. Jer kosmičko povezivanje znači ostvariti kosmičku viziju svijeta. Kosmička vizija svijeta podrazumjeva spoznanje sebe kao kosmičkog djeteta. Znači prepoznati sebe kao dio kasmosa i dijete prirode koje treba da se vrati prirodi kao svojoj iskonskoj majci. Zaboravljena sadašnjost života ponovo se otkriva u ponom sjaju svog značenja. Promjena koja slijedi, ima svoj početak u trenutku ponovnog otkrivanja života. Nebitne vezanosti koje su okupirale naš život, jednostavno moramo odbaciti, odbaciti suvišno i prigrliti suštinu, što je vrijednost kosmičke vizije. Kosmički zakon ne poznaje višak ni manjak, već samo poznaje umjerenost.

Pad Telamita već je određen kosmičkim kretanjima. Telamiti svjesni toga nastoje zadržati stećene pozicije, koristeći sva moguća sredstva. No čovjek ne treba toga da se boji. Svaki čovjek prije ili kasnije , sa sve značajnijim djelovanjem kosmičkih iscjeljujućih energija, doživjeti će suočenje sam sa sobom. A to je teško iskustvo, koje otkriva čovjekovo istinsko ja i spaljuje iluzije na kojima su satkana njegova uvjerenja. Čovjekovo istinsko ja otkriva da je čovjek dio Božanskog plana, dijete zemlje i svemira, prirode i života, te da se mora vratiti svojoj istinskoj prirodi. U vrijeme suočenja svako će osjetiti jecaj planete Zemlje, osjetiti će njene rane i patnju čovjeka, ali i put ka ozdravljenju čovjeka, koji treba da pomogne planeti da ozdravi. Sa čovjekovim otkirvanjem istinskog „ja“, postojeći sistem vladanja čovjekom, će se raspasti, poput meteora koji u zraku sagorjeva. Kad društveni sistem koji vlada ljudima padne, nastati će pokušaji uspostavljanja novih pravila i načina vladanja. Međutim potpuno urušavanje postojećeg društvenog ozračja i odnosa, neće se moći održati ni nova pravila. Zapravo svi pokušaji novog vladanja se neće ostvariti, jer pod utjecajem kosmičkih iscjeljujućih energija takvi obrasci ponašanja više nisu mogući. Čovječanstvo okrenuto sebi, okrenuti će se prema cijeloj planeti. Čovjekova unutrašnja promjena početak je svake promjene. Kosmičke iscjeljujuće energije snažno će utjecati na čovjeka i dovesti ga do samosuočavanja. U novim okolnostima, sistemi vladanja dolaze do svog vrhunca i nepovratnog pada. Buđenje čovječanstva, dovesti će do pada postojećeg sistema, koji će se preobraziti u slobodno društvo u kom će svako moći slobodno da se izrazi. U pogledu kolektivne svijesti čovječanstva, započinje veliko čišćenje i pospremanje. Godine emitiranja negativnih vibracija u kolektivnu svijest čovječanstva, učinile su postojeći sistem vladanja stabilnim, a čovjeka na manipulacije ranjivim. Vibracija straha dominira kolektivnom sviješću, vibracija straha od nedostatka sigurnosti, straha od neprihvatanja i nepripadanja, straha od življenja, straha od sebe, straha od samoće i straha od smrti. Svi ti strahovi su potaknuti manipulativnim igrama Telamita. Strah je mobilišuća sila Telamita, koji strah stvaraju,a istovremeno od straha nude zaštitu, kao i  superiornost onima koji prihvate njihovu igru. Politika i religija istrument su ovakve vizije svijeta, duboko ugrađeni u kolektivnu svijest. Takva kolektivna svijest je bolesna, ona oko sebe širi negativne vibracije i kako ih pokušava odbaciti od sebe, šalje ih natrag njihovim emiterima – ljudima. I to je začarani krug , unutar kog vladaju Telamiti. Čišćenje kolektivne svijesti, na određenom nivou dovesti će do blažeg ispoljavanja agresije, što je neophodno da se potekne raspad društvene iluzije. Velika količina kosmičke energije, usmjerena je pročišćenju kolektivne svijesti Zemlje.Ona ubrazava kretenje ljudi, koji se opiru Telamitima i teže promjenama. Mnoga kretanja su djelomično prikrivena kroz različite pokrete. Iako oni nose različite ideje i imaju različite želje, većinu ipak pokreće osjećanje da su potrebne  promjene, da promjene dolaze. Buđenje ne znači potpuni ispliv novih ideja i shvatanja, već obično započinje sa već viđenim obrascima ponašanja. Oni donose početne promjene, koj će se sve više i više razvijati, pod utjecajem iscjeljujućih kosmičkih energija. U tome leži snaga predstojećih promjena, iako se mogu razviti popratna odstupanja, tok promjena je nemoguće promjeniti. Promjena je usmjerena  poput krošnje drveta, gdje su krajnje tačke različite, a početno usmjerenje isto. I kao što drvo nepotrebne grane i plodove dobacuje, tako će i odstupanja u toku promjene biti odbačena. Ni jedan oblik ljudskog djelovanja neće zaobići energije promjene, sve se mijenja pod utjecajem kosmičkih iscjeljujućih energija. Posljedica promjena će biti obnova planete Zemlje i obnova čovječanstva, koje će prevladati podjele i stvoriti novo društvo. Društvo bazirano na kosmičkoj ravnoteži, prirodnom zakonu, međuljudskom poštovanju i skladu sa stvarnim čovjekovim potrebama. Promjena će dovesti do stvaranja samoodrživog ljudskog društva, koje je svjesno stvarnih potreba i mogućnosti i koje se ponaša u skladu sa tim. A to znači ponovni početak življenja u skladu sa prirodom, a ne život u težnji za ovladavanjem prirodom. Snaga nadolazeće promjene leži u čovjekovom pomirenju sa sobom, prirodom i kosmosom.

28.02.2012. godine; 

           R A K T A L    Z N A NJ A -  V I  Dio

Poruka s Opala

Duhovni starješina planete Opal Ohavelo Kahe, kroz fraktal znanja poruku čovječanstvu Zemlje prosljeđuje:

"Poštovano čovječanstvo planete Zemlje, stanje u kom se sada nalazi vaš planet, plod je ubrzanog djelovanja njenih samoproglašenih vladara – Telamita, koji su svjesni svog kosmičkog kraja. Čovječansto Zemlje nalazi se pred otkrivanjem kosmičke istine, sa kojom će započeti vlastiti preokret. Pod utjecajem kosmičkih sila dobra, planeta Zemlja i čovjek započinju tok promjena, koje će dovesti do pada Telamita. Čovjek Zemlje stoga mora da zna koliko je mračna sila Telamita, koji se klanjaju Sanra i Agniima. Tu silu na Opalu zovemo silom „Plavog duha“, pod čijim su utjecajem vladari vašeg svijeta. Ova zla sila uništila je više puta sve kolonije čovjeka na sunčevim planetama, da bi na kraju porobila čovjeka Zemlje, uništenjem Atlantisa. Snaga Telamita proizilazi iz mreže emocionalnih kompleksa, koji oblikuju nešto izmjenjene obrasce stvarnosti. Odnosno stvaraju zaleđenu stvarnost, zasnovanu na običajima, zakonima, obredima, religioznim usmjerenjima i političkim okvirima. Vladavina Telamita otvorila je put Agniima da crpe i ispijaju životnu energiju čovjeka, njenim pretvaranjem u emocionalnu energiju,  koja im je potrebna za opstanak u materijalnom svijetu. To postižu putem mreže različitih emocionalnih obrazaca, koju mi označavamo peligat, a vi je zovete matrix. Taj matriks ne sastoji se od umreženih energetskih kanala, kojima se krećete kao niz tobogan. Već je riječ o skupu emocionalnih obrazaca, koji stvaraju jednu ograničenu formu doživljaja stvarnosti. Stvanosti koja je ista, iako prepoznata u različitim oblicima, koja omogućava vladavinu Telamita.

Pred vama se otkriva kosmička istina, koja je na izgled prikrivena , ali ipak prisutna i sadržajna. Na planeti Zemlji dolazi vrlo brzo do vrhunca drevna borbe dobra i zla. Nažalost, čovječanstvo još ne razumije s kakvom silom ima posla, kakva se zla sila na Zemlji ukorijenila i razvila. To je sila Sanra, koja nije toliko fizički ispoljena, koliko je zaposjela mentalno i spiritualno polje čovjekovog života, zapravo umna prisila ostvarena prisustvom Telamita. Bratstvo Telamita, već par milenija, takoreći čovječanstvo uzgaja za žetvu Agniima, kojima je za opstanak neophodna emocionalno ispoljena životna energija. Zla sila Telamita snažnom se doima, ali nemoćna je pred djelovanjem kosmičkih iscjeljujućih energija, koja teži oslobođenju svih bića svemira od sila Sanra. Čovječanstvo se ipak polako budi svjesno okova u kojima se nalazi i obmana lažnog življenja. Telamiti svjesni toga nastoje izložiti čovjeka osječajima nepovjerljivosti i straha, kako bi u takvom satnju bio što manje podložan utjecaju kosmičkih iscjeljujućih energija. Zarobljen u mrežu čulnih obmana, usmjeren prema isključivo fizičkom poimanju stvarnosti, čovjek se otuđio i postao laka meta za izrabljivanje od strane Telamita. Vladavina Telamita, vladavina je Crnog bratstva, koje je spona između Agnia i čovjeka kao izvora životne energije za opstanak Agnia. Kroz hiljade godina, vlast Telamita se učvrstila, od strane onih koji su se odrekli čovječnosti, zarad naklonosti Agnia i Sanra.

Suočeni s kosmičkim iscjeljujućim energijama, Telamiti nastoje svoju moć povratiti putem haosa i sukoba među ljudima. Oslobađanje obnoviteljskih mogućnosti unutar Sunčevog sistema, potaknutih kosmičkim promjenama,  Telamitima i Agniima na Zemlji ugodan boravak onemogućava. Svjesni svoje nemoći pred kosmičkim silama, a nemoćni pred svojom sujetom da vladaju svjetovima, Telamiti Zemlju neće tek tako prepustiti promjenama. Sve će učiniti da Zemlja ostane pod njihovom vladavinom. U svemu tome Telamiti su podcjenili moć čovjekove težnje za slobodom i aktivitet ljudskog duha koji stremi mjenjanju postojećeg stanja.

Čovječanstvo uviđa mređu Telamita koja stvara haos, na osnovu kog nastoji da uvede još jače mehanizme sputavanja čovjeka. Čovječanstvo ne smije da zavara lažni privid uspjeha Telamita, jer on je izgrađen na lažima i prevarama. On služi samo kao maska, koja treba da u čovjeku probudi osjećaj nemoći i odvrati ga od duhovnog otpora. Čovjek niti je nemoćan, niti nema snagu, niti je slab, ali je počeo da vjeruje u to. Odbacite takva uvjerenja i potaknite duhovni otpor, bez kog nije moguće promjeniti čovječanstvo. Jer opravdani otpor vrlo se lako preobrazi  i ispolji kroz nasilje. A nasilje Telamiti priželjkuju, jer kroz nasilje uklone predhodne i postave nove sluge. Koji sa još većom moći, po izgovorom promjene, samo ponovo učvrste vlast Telamita. Vaša prošlost to je nebrojeno puta pokazala uspjeh takvih događanja. Događanja potaknuta strahom Telamita da ne izgube moć vladanja. Posebno od kako su svjesni dolaska kosmičkih iscjeljujućih energija. Ovo vrijeme u tom smislu je vrijeme početka kosmičkih promjena i uvećanja djelovanja kosmičkih enrgija. Sa tim uvečanjem, uočava se i snaga promjena, koje će biti stalno ometane, putem dimnih zavjesa nasilja i haosa. Telamiti govore MOĆ JE HAOS, HAOS JE MOĆ. Ali to ne smije čovjeka da zavara. Sve veća prisutnost kosmičkih iscjeljujućih energija, postepeno će slabiti mehanizme obmane i osnažiti će prepoznavanje zavjere Telamita. U svojoj nemoći, Telamiti će sve više poticati haos na svim poljima čovjekovog djelovanja, kao način svog opstanka. Druga strana tog djelovanja je početak buđenja duhovnog prispitivanja čovjeka. Kroz koje čovjek sve više prepoznaje odgovornost koji sam ima u svom životu. Ovo je neminovan tok promjena jel Telamiti nastoje da sve održe pod svojom vladavinom. Poznata krutost njihove doktrine, čovjekova je prednost, s kojom će da prepozna mrežu vladavine Telamita. Mrežu za koju je predodređeno da se otkrije, kako bi došlo do promjene. Djelovanje kosmičkih iscjeljujućih energija, osnažiti će čovjekov otpor i pomoći mu da promjeni svoj odnos prema prirodi stvarnosti, koju će spoznanti u njenom punom značenju.

Nemogućnost Telamita da održe svoje iluzije, čovjeku će otvoriti brojne mogućnosti koje će raspršiti obmane i stvoriti novu sliku stvarnosti. Stvarnosti slobodne od Telamitske obmane. Tako da će čovjek, suočen sa nepovoljnim uslovima se jedne strane povećati otpor, a sa druge strane dovesti do duševnih promjena, koje će da stvore novu svjesnost. Sa tim će doći do pročišćenja kolektivne svijesti čovječanstva. Pročišćenje kolektivne svijesti čovječanstva pod utjecajem duševnih promjena i strujanja kosmičkih iscjeljujućih energija, označiti će kraj vladavine Telamita. Zbog prodornijeg ispoljavanja promjena, stvoriti će se uslovi za stvaranje fenomena EGOJEDA. Naime kosmičke iscjeljujuće energije u interakciji sa kosmičkom svješću dotiću svakog čovjeka na Zemlji i dovode ga u stanje samopreispitivanja. A samopreispitivanje razotkriva pravu stvarnost.

Fenomen egojeda predstavlja skok u toku promjene i prekretnicu poslije koje nastupa oslobađanje čovjeka. Trenutno čovječanstvo živi u društvenom okviru koji potiče djelovanje ega i podređuje sve prema egu. U takvim okolnostima viša svijest je podvrgnuta kontroli ega. Zapravo viša svijest je blokirana i ne dolazi do izražaja. Međutim pod djelovanjem kosmičkih iscjeljujućih energija, postojeći društveni okvir počinje da propada, uz stvaranje niza pukotina kroz koje sve jače i jače prodiru energije promjene. Posljedica toga je suočavanje čovjeka s obmanama ega i početak fenomena egojeda. Suočavanje s egom bolan je proces, s kojim treba da izroni  duša svakog čovjeka iz utočišta opstanka – ega. Sa tim kosmička promjena dostiže svoj vrhunac i oslobađa val obnoviteljske stvaralačke energije, koja kreira novu kolektivnu svjesnost. Svijesnost sa kojom će čovjek svjesno da spozna svrhu svog života i vrijednost stvarnog življenja. Svijesnost s kojom će da spozna svoju kosmičku ulogu i ulogu čuvara palenete Zemlje.  Planete čovjekove spasiteljice u prošlosti i stvarne majke u sadašnjosti i budućnosti. Sa novom svjesnosti čovjek će se stopiti  sa svom prirodom i prepoznati svo zlo koje je nanio sebi i planeti Zemlji. I nestati će strah iz ljudskih duša, strah od nestanka i siromašnog života, čime će se ljudska srca otvoriti prema kosmičkoj ljubavi. Čovjek će konačno moći ispoljiti svoje osjećaje i na njih dobiti odgovor koji čeka vjekovima. Odgovor kosmičke i zemaljske ljubavi , odgovor da je i pored svega voljeno kosmičko biće i da nije sam, nije izolovan i da kosmičke energije promjene  započinju iscjeljenje planete Zemlje. Potaknuti će čovjeka da vrati dug koji duguje planeti Zemlji. Čovječanstvo će se ujediniti i naslije odbaciti, te će i samo postati lijek za planetu Zemlju. Sa razvojem nove svjesnosti  vladavina Telamita će doći svom kraju i pod djelovanjem kosmičkih iscjeljujućih energija, njihov utjecaj će išćeznuti.

Sa početkom stvaranja fenomena egojeda i stvaranja nove svijesti, poslanstvo planete Opal, pristupiti će Zemlji sa letjelicom SIGNALES, koja je stvorena u čast ujedinitelja Opala Signalesa. I poslanstvom od 120 hiljada Opalaca, koje potpomaže procese kosmičkog iscjeljenja. Letjelica Signales posjeduje spostvenu inteligenciju, koja je utemeljena na kristalnoj pohrani informacija. Njena inteligencija je otvorena i prema kosmičkoj svijesti, te se ponekad letjelica Signales može prepoznati kao samosvjesno biće. A vizuelizacija Signalesa kao samosvjesnog bića, obično je vizuelizacija straješine letjelice.

Cilj ovog poslanstva je uključiti planetu Zemlju i čovječanstvo u Humani Kosmički Savez i povezati čovječanstvo Zemlje sa kosmičkim čovječanstvom. Kao i podsjetiti čovjeka Zemlje na njegovo kosmičko i Liransko porijeklo. Opalsko poslanstvo prisiljeno je čekati fenomen egojeda i pad vladavine Telamita, koji svaki pokušaj pomoći čovjeku Zemlje će predstaviti kao čin zaposjedanja i osvajanja planete. Naš je cilj da nas čovječanstvo prihvati, a ne doživi kao prijetnju, kako zbog Telamitske obmane čovječanstvo danas doživljava nezemaljsko uplitanje. Opalska prijevremena reakcija nije isključena, ukoliko opstanak čovjeka i cjelokupnog života bude ugrožen. Što je pravilo Galaktičkog Duhovnog Saveza. Uzimajući u obzir rastrojstvo Telamita, opalsko poslanstvo se bez prijeke potrebe neće miješati u prirodni tok kosmičkog iscjeljenja. Poslanstvo Opala vrlo je blizu Sunčevog sistema i neometano se kreće prema planeti Zemlji, u čiju će urbitu ući s prvim snažnijim talasom kosmičke iscjeljujuće energije. Sa prvim valom započeti će stvarne promjene na Zemlji, čega se plaše Telamiti. Poruka s Opala Zemlji je upućena, kao poruka kosmičkog čovjeka, zemaljskom čovjeku.

Čovječanstvo Zemlje uskoro ulazi u težak period, period kraha sistema društva i pokušajem njegove obnove, oduzimanje čovjekove potpune slobode. Želimo da pogledate svoje pretke, i da vidite da su se uvijek opirali Telamitima i zlu koje stoji iza njih. Čovjek nije bespomoćan, ali kad ne koristi svoju moć ili je nije svjestan, lako se Telamitima podčini. Na Opalu imamo mudrost koja kaže: KAD SVJESNOST TEĆE, SUMRAK NASTUPITI NEĆE. To je ono što treba da spozna čovjek Zemlje, to je ono što čovječanstvu treba. Opalska poruka čovječanstvu glasi: PRIHVATITE OVAJ TRENUTAK I POTAKNITE PROMJENE, MJENJAJUĆI PRVO SEBE, ŠTO VAM DAJE MOĆ DA MJENJATE DRUGE. Sada planetu Zemlju obuhvataju energije promjene i na čovjeku je da ih prihvati. Bez njih one neće imati snagu da se oslobodi Telamita i svi drugi napori teško će biti od koristi. Planeta Opal i opalsko poslanstvo vam neće biti od pomoći ukoliko ne prihvatite energije promjene. Jer će vas Telamiti obmanuti i od naše volje za pomoći, prijetnju stvoriti i Opalsku misiju kao agresiju označiti. Prihvatite i prigrlite energiju promjene, kako bi mogli da se vratite porodici kosmičkog čovječanstva.

S ljubavlju i poštovanjem, Yoguru OHEVALO KAHE – Starješina Opalski!!!"

15.05.2012. godine;